h

Doe mee met KIESkompas

20 februari 2014

Doe mee met KIESkompas

We roepen iedereen op om kieskompas in te vullen en te kijken of je voor jezelf bij de SP uitkomt.
 

Wat ons opvalt


Na een 1ste analyse alvast onze eigen indruk.
Kies Kompas heeft van de 240 oorspronkelijke stellingen er uiteindelijk 30 geselecteerd die het beste scoorden op "helemaal eens" en "helemaal niet mee eens".

Zo is er een groep van 30 gemiddelde stellingen uitgekomen die het beste op deze tegenstellingen scoren. Maar niet de altijd de lokale problemen raken.
 

PvdA Links?

We hebben even gekeken waarom de PvdA volgens het Kieskompas zogenaamd linkser zou zijn dan wij.

Wat we merken is dat alles waarvoor geld uitgegeven wordt door de makers van het Kieskompas als links aangemerkt wordt, ongeacht waarvoor.

Dus op de vragen:

  • Stedenbanden verminderen
  • Geld uittrekken voor Serious Request
  • Geld uitgeven voor nieuw stadion FC Dordrecht
  • Geld uitgeven om Dordrecht Intercity station te laten blijven

Scoort de PvdA op al die punten zogenaamd "linkser" dan wij.
Alsof geld uitgeven voor topsport of prestigeprojecten links zou zijn.

 

Onzin stelling ook mogelijk!

Geld door de gemeente uitgeven om Dordrecht als intercitystation te behouden is niet links of rechts maar gewoon onzin.

De gemeente heeft niets met de spoorwegen van doen of met interne strategie NS vanwege de eigen grond waar het spoorbedrijf op ligt.

De volgende partijen beweren dat ze wel geld uit willen trekken om Dordrecht een intercity station te laten blijven: WEK, VVD, VSP, CDA, D66 en (iets minder stellig) Groen Links, PvdA, CU/SGP. Zou het echt of bedoelen ze de kosten voor promotie van station Dordrecht in Den Haag op kosten van de belastingbetaler???

 

Nieuw links?

Verder scoorde de PvdA linkser op de vraag of de bezuinigingen op jeugdzorg door de gemeente gecompenseerd zouden moeten worden. 

  • Waar wij stellen dat we toch echt op moeten komen voor de keuze dat die bezuinigingen in den Haag van tafel gaan.

En zo krijgen we de vreemde situatie dat de partij die verantwoordelijk is in het kabinet voor de bezuinigingen op jeugdzorg hier "linkser" scoort.

Verder vindt het kieskompas het "links" om mensen het vel over de neus te trekken voor parkeren. En dat zijn dan ook weer twee vragen waar de PvdA meer "links" scoort:

  • wij zeggen dat parkeertarieven binnenstad niet verhoogd moeten worden
  • en wij willen geen betaald parkeren in de buurten buiten de binnenstad

Nog twee opvallende punten (maar daar is de PvdA niet linkser dan wij):

  1. De PvdA in Dordrecht vindt dat het aantal sociale huurwoningen wel mag worden terug gebracht !
  2. De PvdA in Dordrecht zegt tegen verplicht werk voor een uitkering te zijn. Daarmee vallen ze wel aardig hun landelijke partijgenoten af.
     
Werkwijze

We vragen ons af of de hele werkwijze van het kieskompas – om alle vraagstukken of in een links <-> rechts, of een progressief <-> conservatief schaal te proppen - wel helemaal valide is en eigenlijk niet een beetje zwabbert? Maar dat is natuurlijk aan U om dat te bedenken.

 

Reacties

hadden jullie anders verwacht dan .het kieswijzer wordt opgemaakt door een stel randdebielen die veel te veel van de werkelijk afzijn en volledig het spoor bijster en alleen in hun eigen straatje praten om zo stemmen te winnen en vervolgens de boel belazeren als ze in in het zadel zitten .en ik hoop dan ook voor jullie partij dat je dat de mensen kan overtuigen om sp te gaan stemmen .
MIJN STEM IN IEDERGEVAL WEL.

Reactie toevoegen

U bent hier