h

Teleurgesteld

20 december 2014

Teleurgesteld

Foto: Rijnmond.nl / Rijnmond.nl
Zijn de fracties SP, VSP en GL zijn met de uitkomst van de discussie over Sportpark Corridor en het conflict met de buren tijdens de Raadsvergadering van 16 december jongstleden.

De besluitvorming over een definitieve oplossing voor voetbalclub OMC is helaas op voorstel van een meerderheid van de fracties doorgeschoven naar juni 2015. Dat brengt een hoop onnodige onrust voor OMC die vaste gebruiker is van het complex.

Knap staaltje bestuur

Sinds 2011 procederen de buren van het complex met succes tegen de gemeente. De gemeente bouwde woningen naast het sportcomplex op te korte afstand daarvan, en legde daarnaast op eigen inzicht een kunstgrasveld aan. Dit grasveld dat bedoeld is voor intensief gebruik kwam tegen de tuinen van de huizen aan te liggen.

De rechter dwong uiteindelijk met een tussenvonnis om voor het einde van dit jaar een overeenkomst op te stellen tussen de bewoners en de gemeente over het gebruik van het sportpark. Deze overeenkomst heet met een duur woord; vaststellingsovereenkomst.  Voor de bewoners de kans om het gebruik van het sportpark aan banden te leggen. Of OMC dan maar even wilde komen tekenen.

Sporten in je buurt

Met de afspraken om flink op sport te bezuinigen in het achterhoofd, kwam er afgelopen dinsdag geen enkele toezegging voor OMC over het op korte termijn opnieuw aan te leggen kunstgrasveld. De voetbalvereniging dreigt door alle maatregelen nu kopje onder te gaan en ziet zijn toekomst somber in. 

De fracties SP, VSP en GL zijn van mening dat de voorbereiding voor de definitieve oplossing om het kunstgrasveld opnieuw aan te leggen reeds gestart kunnen worden en OMC niet hoeft te wachten tot 2019 of op het overleg halverwege het komend jaar.

Deze ongelukkige samenloop van omstandigheden moeten er niet toe leiden dat een sportvereniging die midden in de buurt goed werk verricht het haasje wordt van gemeentelijke willekeur en bezuinigingen.

Daarom zullen zij nu gezamenlijk het college een aantal vragen voorleggen met als doel om op korte termijn een duidelijk en helder antwoord te krijgen over het kunstgrasveld.

Voor de inwoners van de wijk Stadspolders zou toch gewoon moeten gelden; 'dat je kunt sporten in je eigen buurt!' 

Reactie toevoegen

U bent hier