h

Huurders protest Wielwijk

14 maart 2015

Huurders protest Wielwijk

Foto: Jan Brongers / SP Dordrecht

Al tweemaal zijn bewoners op donderdagavond in wijkcenntrum 'De Admiraal' bij elkaar gekomen om de problemen in hun wijk bespreekbaar te maken.

Werkeloosheid en sloop

"In de wijk hebben al 5 mensen met behulp van een advocaat geprobeerd de huursverhogng af te zwakkken. ze wonen namelijk in een woning die op de nominatie staat om gesloopt te worden. Natuurlijk lukte ze het niet. Het is belangrijk dat we het met ze allen doen, ik wil de directeur graag spreken" aldus Christiaan een betrokken buurtbewoner.

De verhalen gaan dat wel 800 flatwoningen tegen de vlakte gaan maar wanneer is niemand duidelijk.

"Ik woon voor 550 euro met 900 aan inkomsten dus reken maar uit. De sloopwoning heeft al jaren geen onderhoud gekregen maar de maximale huurverhoging krijg ik wel. Als dit zo door gaat trek ik het niet meer. En hoe lang gaat het nog duren? Zekerheid heb ik niet en durf mijn wonig niet op te knappen omdat het gesloopt gaat worden. Maar wanneer zeggen ze niet" geeft Christiaan nog mee.

"Ik deel de posters uit aan mijn buren en kennissen en vertel ze daarbij het verhaal dat ze wel degelijk een kans hebben om te proteteren tegen deze situatie en zo haal ik de handtekeningen op", weet Zaida.

Kat uit de boom kijken

"De mensen hebben er het onderling wel met elkaar over de actie maar kijken nog erg naar elkaar wat er van komt. Geef ze nog wat geduld en ze komen wel", weet Ahmed te melden

Weer andere bewoners schakelen hun bewonerscomité om aandacht te vragen voor de jaarlijse huurexplosie.
"Het mag even duren maar deze mistanden mogen worden aangepakt".

Handtekeningen in de bus

In het wijkcentrum 'de Admiraal' staat inmiddels de brievenbus van het comité "Huur te duur Wielwijk" bij de balie, daar kunnen de mensen de handtekeningen in deponeren.

 

 

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier