h

Sloop Colijnstraat

8 april 2015

Sloop Colijnstraat

Foto: SP Dordrecht / Foto: Alfred Meijer

De eerste van de tien verouderde portiekflats van verhuurder Woonbron gaat vanaf vandaag tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwbouw.

Het slopen van de andere negen flats zal nog tot 2019 duren. En voordat er nieuwbouw voor terugkomt, schrijven we al gauw weer het jaar 2020. 

Slechte naam

De Colijnstraat heeft een tijdlang een slechte naam gehad door criminaliteit en overlast, daar is uiteindelijk een Task Force opgezet. Nu het beter gaat in de wijk gaan de flats tegen de vlakte. Er komen na 2020 geen betaalbare woningen meer, met een goedkope huur, voor terug.

Verhuisvergoeding

De huidige bewoners moeten zelf een nieuwe woning zoeken en dat zal bij het huidige beperkte aanbod voor hen niet meevallen om in Dordrecht terecht te komen. Blijven ze namenlijk wel in Dordrecht dan worden ze direct met een forse huurverhoging geconfronteerd. Ze krijgen naast een verhuisvergoeding een urgentieverklaring. 

Nieuwbouw goedkope huurwoningen?

Nieuwe woningen bouwen met een lage huur om op korte termijn starters en mensen met een kleine beurs te kunnen huisvesten in Dordrecht, is nog steeds niet het uitgangspunt van het collegebeleid voor de komende jaren.

"Men zet nog steeds in op het wegzetten van de minima naar naar de regio. Het is gewoon gemeentebeleid want ze spreken Woonbron er niet op aan. Zodat die gewoon door kan gaan met huisjesmelken. We hebben de afgelopen weken in het kader van de actie huur te duur al honderden mensen gesproken in Wielwijk en Crabbehof. Goedkoper huren zit er niet meer in in Dordrecht. De huurharmonisatie hakt er dik in. Mensen kunnen geen kan meer op. Ze betalen gewoon de volle mep voor sloopwoningen met asbest. Goedkoper gaan wonen wanneer je tussen de 635 en 770 per maand betaald door te gaan verhuizen, betekend al gauw vertrekken naar Alblasserdam, Sliedrecht of Zwijndrecht"; weten actieve buurtbewoners te vertellen.

Liever terreinen lang braak laten liggen, in de hoop op betere tijden", is blijkbaar nog steeds de gedachte waardoor de bestedingscrises voor de lagere inkomens langer gaat duren dan noodzakelijk is.

De SP blijft de komende tijd aandacht vragen voor de bouw van voldoende goedkope huurwoningen in Dordrecht.

Want wie in Dordrecht een goedkopere huurwoning zoekt, moet helaas nog lang wachten.

 

 

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier