h

Sportvisie voor de prullenbak

24 juni 2015

Sportvisie voor de prullenbak

De SP gelooft niet in de uitkomst van het ondemocratisch proces rondom de totstandkoming van de sportvisie

De eerste gesprekken waren een uitnodiging aan de verenigingen om vooral met de gemeente mee te denken over; 'hoe te bezuinigen door bijvoorbeeld een betere benutting van de sportparken in de toekomst'.
De verenigingen kunnen bijvoorbeeld fuseren of naar andere creatieve oplossingen zoeken. De gemeente heeft immers een forse bezuinigingsopgave!

Geen tijd meer?

Na de eerste ronde van deze gesprekken met de verenigingen om de knelpunten in beeld te krijgen trekt de wethouder een voorlopige conclusie zonder wederhoor!

Wensenlijstje

Wat is er nou mis met het wensenlijstje van B&W?
De wethouder spreekt van een integrale sportvisie. Wat zou betekenen; 'alles omvattend'. En daar is in het plan 'Highway of Sports' geen sprake van. Een aantal punten komen namenlijk niet eens ter sprake.

We zetten ze even op een rij:

  • Er is geen ruimte gemaakt voor plannen over de plaats en nieuwbouw van een toekomstig stadion voor FC Dordrecht.
  • Er is geen visie op het behoud van sportparken in de wijken en buurten.
  • Sportparken die buiten de bebouwde kom liggen worden juist voor veel geld gerenoveerd.
  • Verenigingen moeten meer gaan betalen
  • De sportraad heeft geen mening
Geen terugkoppeling

De wethouder heeft eigenhandig het volgende besloten.

  • Twee Sportparken in de wijk gaan dicht en de grond zal worden teruggeven aan de wijk in de vorm van een stadspark en/of woningbouw.
  • Twee Sportparken die buiten de bebouwde kom liggen zullen voor veel geld worden opgeknapt.

Dat vinden wij vreemd want niemand van de verenigingen of de gemeenteraad, heeft de kans gehad om zich vooraf uit te spreken over deze uitkomst!

In de prullebak ermee!

De SP is daarom van mening dat de 6000 actieve sportbeoefenaren in Dordrecht een betere behandeling verdienen door de wethouder, dan deze plotselinge beweging op het gebied van 'ruimtelijke ordening onder het kopje: 'BEZUINIGING OP SPORT'. 

Laten we vooral met elkaar duidelijk zijn. Zolang er geen volgende gespreksronde komt over wat wijsheid is, kan wat de SP betreft dit ondemocratische plan direct door naar de prullenbak!
 

 

 

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier