h

SP voorstel herbestemming leegstaande kantoorpanden

26 januari 2005

SP voorstel herbestemming leegstaande kantoorpanden

Na Rijksoverheid en Gemeente Dordrecht nu ook groen licht van Provincie,
woningbeleid krijgt sociaal tintje

26-1-2005 - Door inzet van SP Statenlid Peter Romijn krijgt het woonbeleid van Zuid-Holland meer vorm. GS beloofde dat de woningbouwcijfers vanaf nu goed bijgehouden worden en dat leegstaande kantoren verbouwd zouden moeten worden tot starterswoningen. Romijn: “We hebben een belangrijke stap gezet: Eindelijk krijgen we te horen wat er precies gebeurt!”

In beantwoording van eerdere schriftelijke vragen van Romijn bleek dat Gedeputeerde Staten geen inzicht had in de bouwproductie in de provincie. “Hoe spreek je een 30% norm af, zonder dat je die ooit controleert? Het bestuur heeft nu toegezegd die cijfers wel te controleren . Ik verwacht dan ook dat met deze informatie de oorzaak van de woningnood te voorschijn komt. Er worden te veel goedkope woningen gesloopt, en te veel dure huizen gebouwd.” Gedeputeerde van Dijk zegde toe met een databank te komen, waarin al deze cijfers beschikbaar zijn.

U bent hier