h

Nieuws van de afdeling

5 februari 2024

Gewone Dordtenaren bedreigd voor peperdure bouwplannen

Vandaag, maandag 5 februari, konden bewoners bezwaar maken tegen de dreigende onteigening van hun woningen aan de Weeskinderendijk. De gemeente heeft bepaald dat ze hun woningen alleen aan de gemeente mogen verkopen, en in de toekomst misschien worden onteigend, om plaats te maken voor de plannen met het Maasterras.

Lees verder
19 februari 2023

Vrijdag 24 februari Openbare Avond met Bart van Kent

Foto: SP

De energiekosten rijzen de pan uit, boodschappen worden steeds duurder, maar lonen en uitkeringen blijven achter. Als SP komen we samen met mensen in actie om hier verandering in te brengen.

Lees verder
18 november 2022

Gaat het Wintercircus nog door?

Het WinterCircus Royal heeft een beroep gedaan op de gemeente Dordrecht voor een lening om de aanloopkosten voor het organiseren van het circus voor te kunnen schieten. Een circus is een grootschalig evenement dat veel kosten met zich meebrengt, voordat de kaartverkoop kan starten en het allemaal terug verdiend wordt. Helaas heeft de gemeente een schamel bedragje toegezegd van 5.000 euro. In dezelfde tijd dat de gemeente samen met buurgemeenten tienduizenden euro's gestoken heeft in een lichtshow boven de rivier waar niemand om gevraagd heeft. Als SP hebben we een open brief gestuurd aan het college om te vragen snel echt de helpende hand toe te steken. Hieronder de tekst.

Lees verder
28 september 2022

Breed verzet, geen inspraak, raad zet bomenkap door

Foto: Jan Brongers

Tientallen liefhebbers van het Weizigtpark demonstreerden tegen de kap van ruim honderd bomen. Dinsdag 13 september verzamelden deze zich op het bordes van het stadhuis. Binnen vergaderde de gemeenteraad over het kapplan. Voor deze vergadering hadden al 3540 mensen hun handtekening gezet onder een petitie tegen deze kaalslag.

Lees verder
6 september 2022

SP Dordrecht solidair met stakers streekvervoer

Foto: Jan Brongers / Eigen foto

Vandaag staakte een deel van het streekvervoer in Dordrecht en omstreken voor een betere CAO, voor meer mensen in vaste dienst, een betere ouderenregeling en een fatsoenlijke inflatie-correctie. Als SP waren we solidair en aanwezig om de stakers te steunen.

Lees verder
2 juli 2022

SP op pad in Krispijn

Foto: Alex Groen / SP actieteam Afdeling Dordrecht

Deze maand voeren we als SP actie tegen de vaak torenhoge energiekosten waarmee mensen nu te kampen hebben. Afgelopen maand waren we drie keer aanwezig op de Krispijnseweg te Dordrecht. Waarom deze straat? We hoorden van een bewoonster van deze straat dat er achterstallig onderhoud was. Daarom hadden we deze straat uitgekozen. Hier vroegen wij aan de bewoners of de huizen goed geïsoleerd waren. Dit is bij de meeste huizen niet het geval. Hierdoor en door de hoge energiekosten maakt iedereen zich zorgen over de rekeningen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier