h

Hans van Heijningen (SP) in debat met Ingrid Visseren (Groenlinks) - Grondwet referendumdebat in ´t Hof Dordrecht

17 mei 2005

Hans van Heijningen (SP) in debat met Ingrid Visseren (Groenlinks) - Grondwet referendumdebat in ´t Hof Dordrecht

Dordrecht - Meer dan 90 Dordtenaren waren te gast in het historische pand ´t Hof in het Dordste Centrum.

De avond werd geopend door Mario Popma van SP Dordrecht. ...inleiding lezen...

Voor de sprekers hun inleiding gaven werd eerst het aantal voor- en tegenstemmers en het aantal twijfelaars gepeild. (Tegen 39, Voor 17, twijfelaars 24.)
Mehmet
Gespeksleider Mehmet Ulger introduceerde Ingrid Visseren en Hans van Heiningen.

Ingrid Visseren (Groen Links), "wij vinden dat we met een Ja moeten beginnen om vandaar uit met de mogelijkheden die de grondwet biedt aan verbeteringen te werken." Ook stelde zij dat de grondwet een verbetering in zou houden voor het welzijn van dieren. Hoe het dan kwam dat de Partij voor de Dieren toch ook tegen deze grondwet is werd niet helemaal duidelijk.
Hans van Heijningen en Ingrid Visseren
Hans van Heijningen (SP), "De voordelen van deze Grondwet? Hij maakt een gebrekkige democratie iets democratischer, een haperend apparaat iets efficiënter en een ondoorgrondelijke moloch iets inzichtelijker. De nadelen zijn: een democratisch tekort van heb ik jou daar, een economie die boven de mensen in plaats van ten dienste van de mensen, en de militairisering van Europa in een wapenwedloop georganiseerd door de internationale oorlogsindustrie".
volle zaal

Aan het einde van de avond waren van de 24 twijfelaars nog 7 mensen bij hun standpunt gebleven. De rest van hen had zich door de argumenten Hans van Heijningen laten overtuigen om bij eventuele twijfel toch vooral nee tegen deze grondwet te zeggen.

Jan Anne Bos bracht de kaartenactie tegen de militairisering van Europa van Kerk en Vrede onder de aandacht.

Groen Links voorzit ster Gerda Bosdriesz sloot de avond af en bedankte namens de organisatie de gastsprekers en de debatleider met een flesje wijn en was net als ondergetekende en de rest van de organisatie zeer tevreden de over geslaagde avond en zag alweer uit naar een volgende gelegenheid voor gezamelinkse plannen.

U bent hier