h

Arriva schrapt in Dordtse busdiensten

14 oktober 2006

Arriva schrapt in Dordtse busdiensten

Dordrecht - AD/Dordtenaar meldt dat Arriva gaat snoeien in de dienstregelingen wat leidt tot veranderingen waar reizigers direct mee te maken hebben. In de spits zullen de bussen tussen de wijken Wielwijk en Staart en het station om het kwartier gaan rijden in plaats van om de tien minuten. Na tienen 's avonds zullen alleen nog taxibusjes voor acht personen rijden, ook op lijnen waar nu nog gemiddeld meer dan dertig passagiers per rit zijn. De bus naar de Staart rijdt voortaan niet verder dan het verzorgingstehuis in de Haringvlietstraat, waardoor de Merwehal en bedrijven als Du Pont, Netwerk en Gevudo hun dichtstbijzijnde busstation kwijtraken.

In Sterrenburg verdwijnt de lus over de platanenlaan, waardoor de drukste halte van Sterrenburg, beneden bij het winkelcentrum, dreigt te vervallen.

De rit van de citybus door Nieuw Krispijn, die drie jaar geleden op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenteraad werd ingevoerd komt te vervallen. Daarmee is de begraafplaats de Essenhof opnieuw verstoken van busvervoer.

De bewoners van de Oudelandshoek verliezen de verbinding met de Bieshof.

Arriva woordvoerder Vermeer zegt na te willen denken over een ander systeem dan een lijnbus als oplossing voor het vervoer naar de begraafplaats.

De chauffeurs houden hun hart vast voor de nieuwe dienstregeling omdat die volgens hen te krap is, met daardoor groter risico op vertragingen en uitval van ritten.

Arriva; "we willen geen reizigers willen laten staan. We hebben een vervoersplicht. "

Wethouder van den Oever heeft benadrukt dat Dordrecht de komende twaalf jaar direct betrokken blijft bij de concessie van Arriva. De gemeente zal de komende jaren blijven drukken op een zo goed mogelijk openbaar vervoer in Dordrecht en de wethouder hoopt alsnog enkele pijnpunten te kunnen wegwerken.

De SP hoopt dat Dordtse reizigers 22 november een regering kiezen die de afbraak van de publieke diensten, energie en openbaar vervoer een halt toe roept.

U bent hier