h

Dordrecht voor de rechter gedaagd vanwege paalrot

18 november 2006

Dordrecht voor de rechter gedaagd vanwege paalrot

DORDRECHT
De gemeente Dordrecht moet op 29 november voor de rechtbank verschijnen over de paalrotkwestie.

Het stadsbestuur is gedagvaard door de Belangenvereniging Funderingsproblematiek in Dordrecht. De vereniging probeert al lang om met de gemeente tot een schikking te komen over de schade die huiseigenaren hebben vanwege paalrot onder hun woningen.

De gemeente is volgens de vereniging niet bereid hierover te onderhandelen. Daarom heeft ze de zaak nu aangekaart bij de rechtbank. De gemeente had volgens de vereniging al jaren weet van de lage grondwaterstand. Dat heeft tot droogstaande houten funderlingspalen geleid en uiteindelijk tot paalrot. De gemeente stelt van haar kant dat eigenaren zelf verantwoordelijk zijn voor de fundering van hun huis.

Na lang touwtrekken is de gemeente akkoord gegaan met een vergoeding van circa tien procent van de kosten van het funderingsherstel en het aanbod voor een laagrentende lening voor de nieuwe fundering. De vereniging vindt dat onvoldoende en meent dat het de gemeente ontbreekt aan politieke wil de problemen aan te pakken.

U bent hier