h

'Triest dat school kleren arme leerlingen wast'

30 november 2006

'Triest dat school kleren arme leerlingen wast'

DORDRECHT/DEN HAAG - Een school die de vuile kleding wast waarmee leerlingen uit arme gezinnen soms wekenlang rondlopen.

Dat kan echt niet. Dit stelt SP-Kamerlid Jasper van Dijk nadat hij heeft vernomen dat de Mauveschool in Dordrecht dit doet.
jasper van dijk
Van Dijk: ,,Dit is ronduit triest. We kenden al verhalen over scholen die kinderen ontbijt geven, omdat ze het thuis niet krijgen. Dit gaat een stap verder. Kleren wassen is geen onderwijstaak.’’ De SP zal vragen stellen aan CDA-onderwijsminister Van der Hoeven.

CDA-Kamerlid Jan de Vries zegt blij te zijn met scholen ‘die uit betrokkenheid tot veel bereid zijn’, maar hij legt de verantwoordelijkheid bij de ouders die ‘tekortschieten in hun opvoedende taak’ en bij de gemeente. ,,Die mag het hier niet bij laten zitten.’’

U bent hier