h

BOETE ARRIVA NAAR KLANTVRIENDELIJKE ACTIE!

16 februari 2007

BOETE ARRIVA NAAR KLANTVRIENDELIJKE ACTIE!

De provincie Zuid-Holland wil dat de boete van 125.000 euro voor Arriva wordt ingezet om reizigers in Dordrecht te compenseren. Gedeputeerde Martin Huls (PvdA) gaat daarover in gesprek met Arriva.
Een meerderheid van statenleden reageerden positief op het voorstel van Huls om de boete niet terug te laten vloeien in de provinciekas, maar ten goede te laten komen aan de gedupeerde reizigers in Dordrecht of beter gezegd aan een “klantvriendelijke actie”

Leo Schaap sprak afgelopen woensdag avond (14 februari) in voor de gedeputeerde van provinciale staten, dit om de problematiek van de ouderen van de Lus (Planetenlaan, Sterrenburg) en verzorgingshuis de Merwelanden (Staart) onder de aandacht van de provincie te brengen.
Volgens woordvoerder Schaap creëert men nu een vreemde situatie “eerst een boete opleggen om deze hierna weer naar Arriva terug te laten vloeien is geen boete opleggen met enige dwang, hier een klantvriendelijke actie aan koppelen is nobel maar slechts een reclame middel om Arriva positief in het nieuws te krijgen”.
SP statenfractielid Harre van de Nat heeft zijn twijfels over de uitvoer van de concessie OV voor Dordrecht inmiddels ook onder de aandacht van de gedeputeerde statenleden gebracht.
Beter zou het zijn als Arriva constructief een oplossing zou bieden die te allen tijde klantvriendelijker is, volgens een nieuwsbericht op de website van RTV Dordrecht neemt de agressie onder reizigers in Dordrecht alleen maar toe:
Sinds de overname van het Stadsvervoer in Dordrecht door Arriva is de agressie tegen buschauffeurs toegenomen. Opvallend is dat in diezelfde periode de agressie in het openbaar vervoer landelijk gezien is afgenomen. Vertraging en uitval van bussen, verandering van routes en het vervallen van haltes hebben gezorgd voor woede onder passagiers. Chauffeurs hebben te maken met reizigers die schelden en soms slaan of schoppen. Als Arriva per 1 maart geen permanente verbeteringen heeft doorgevoerd, overweegt de provincie het bedrijf het stadsvervoer te ontnemen.
Arriva heeft de provincie beterschap toegezegd, gedeputeerde Huls herhaalde naar vragen hierover de verwachting dat per 1 maart de meeste problemen zijn opgelost en dat op 1 april de nieuwe dienstregeling ik kan gaan.
Dinsdag maakte de provincie bekend dat zij vervoerder Arriva 125.000 euro boete oplegt vanwege de lange reeks vertragingen en uitgevallen ritten in het busvervoer in Dordrecht. Om het geld binnen te krijgen, wil de provincie een korting doorvoeren op het maandelijkse subsidiebedrag voor Arriva. Gedeputeerde Martin Huls van de PvdA is bereid het bedrag van de boete aan de vervoerder terug te betalen, als Arriva met goede plannen komt om het geld te besteden aan publieksvriendelijke acties. Daarbij denkt Huls aan gratis buskaartjes, gratis koffie of andere ludieke acties. Met Arriva wordt afgesproken dat ze deze plannen in mei tot uitvoering brengen. Huls: "Het is nu eerst belangrijk dat Arriva de dienstregeling op orde krijgt. Daarna is het tijd om iets leuks voor de reiziger terug te doen".

U bent hier