h

OOK CHAUFFEURS BALEN VAN ARRIVA

12 februari 2007

OOK CHAUFFEURS BALEN VAN ARRIVA

Naast de reizigers die klagen over slechte verbindingen of de oudere bewoners van Dordrecht die hun halte missen, roeren nu ook de chauffeur zich. Buschauffeurs en reizigers verzetten zich tegen het inzetten van taxibusjes in de avonduren door Arriva. Het door Arriva gehanteerde vervoersysteem lijkt tot weinig tevredenheid te leiden, na 21:30 rijden er nog amper bussen.

De busroutes worden na die tijd grotendeels voortgezet door de taxibedrijven Lotax, Bakker en Stam, na 23:30 rijden er alleen nog taxibusjes rond voor Arriva. In deze taxibusjes is maximaal plaats voor acht personen, is het busje vol rijd deze de haltes voorbij. Mensen kunnen zo wel eens een uur moeten wachten in het donker voordat ze als passagier van Arriva hun weg kunnen vervolgen.

Ook klagen mensen dat deze taxibusjes niet als vervoermiddel van Arriva herkenbaar zijn, er wordt slecht een papieren bordje achter de voorruit gelegd om aan te geven dat deze busjes voor Arriva rijden. Al met al levert deze liberalisering van het openbaar vervoer alleen maar irritaties op! Vakbondsman Koenders in AD/DeDordtenaar: ,,Die jongens op die taxibusjes worden regelmatig bedreigd. Er staan dan langs een route tien mensen bij de halte en er kunnen er maar acht in.’’

Volgens Koenders is het bewust beleid van het bedrijf om daarmee kosten te drukken. ,,’We vervoeren geen lucht’,is de gedachte’'. De bonden hebben om extra toezichthouders gevraagd. ,,Er wordt in de avonduren regelmatig gedreigd, maar daar is totaal geen steun voor. Die jongens worden aan hun lot overgelaten.’’ De bonden willen een zevendaagse dekking hebben.

Er zouden de afgelopen weken incidenten geweest zijn waarbij ontevreden reizigers in woede ontstaken tegen bestuurders. ,,Er wordt aan alle kanten naar de nodige oplossingen gezocht,’’ weet een zegsman van een betrokken taxibedrijf. Taxibedrijf Stam geeft verder geen commentaar.

Vorige maand werden er bij Arriva al incidenten gemeld omdat geïrriteerde passagiers uit nijd de chauffeurs bespuugden, ook hier maakte AD/DeDordtenaar al eerder melding van.

U bent hier