h

DORDRECHT BEDANKT - UITSLAG PROVINCIALE STATEN VERKIEZING

8 maart 2007

DORDRECHT BEDANKT - UITSLAG PROVINCIALE STATEN VERKIEZING

De Dordtse SP'ster Dilber Seckin, kandidaat voor de Provinciale Staten (plaats 12 op de kieslijst), vierde de verkiezingsoverwinning swingend in het Haagse café Dudok.

"Wij socialisten hebben ons in omvang verdriedubbeld", constateert partijleider Jan Marijnissen. ,,Veel mensen hoopten dat de SP een eendagsvlieg zou zijn. Nou dames en heren, dat is een vergissing!’’ Na de overwinningsspeech van Jan Marijnissen knalt Bob Fosko met het SP lied uit de geluidsinstallatie.

Tweede Kamerlid Agnes Kant viert uitbundig het feest mee: ,,De grote overwinning hebben we geboekt bij de Kamerverkiezingen. Maar vanavond hebben we een geweldige afterparty.’’

De Dordtse SPers hebben de uitslagen in het stadhuis van Dordrecht gevolgd, toen we aankwamen maakte de burgermeester de uitslag van Dordrecht al bekend. Gelaten volgde de Dordtse politici de resultaten en van een feestvreugde was bij hen in ieder geval amper sprake. Ondertussen 'rolde' de felicitatie smsjes van het landelijk en provinciaal campagneteam bij ons binnen voor het behaalde resultaat in Dordrecht. Met gepaste trots besloten wij de goede resultaten dan ook elders te vieren.

Dit keer hebben wij besloten er geen groot feest van te maken zoals voor de afgelopen Tweede Kamer-verkiezingen, de prognoses voor deze verkiezingen voorspelden al een slechte opkomst, dit is uiteindelijk bewaarheid.

In Dordrecht heeft uiteindelijk 40,74% van de kiezers de gang naar het stemhok gemaakt, 16,88% van hen heeft voor ons gekozen. Ook in Dordrecht is de PvdA uiteindelijk als grote verliezer uit de bus gekomen 7,69% van de stemmers heeft niet voor deze partij gekozen. Gezien de opkomst van 40,74% tov. 2003 41,06% heeft er ook in Dordrecht een duidelijke verschuiving richting SP plaatsgevonden onder de linkse kiezers.

De afgelopen weken hebben we er ook alles aan gedaan om als afdeling Dordrecht de provincie in beeld van de kiezer te brengen. Met flyer acties op het station hebben we onze standpunten over het openbaar vervoer onder de aandacht gebracht, alle lokale debatten bijgewoond en als sluitstuk de politieke markt op het Statenplein van onze rode kleur voorzien.

Een groei voor de SP van ruim 10% is uiteindelijk de conclussie welke wij trekken, ook hier in Dordrecht is men toe aan een menselijker en socialer beleid.

De komende periode is er voor ons nog veel meer werk te verzetten, op het door ons opgerichte meldpunt Wmo komen de nodige klachten binnen van zorgvragers en zorgverstrekkers, ook het reintegratie meldpunt van de SP Dordrecht heeft de nodige klachten in behandeling genomen.

Afgelopen maandag na het debat over het openbaar vervoer op het station van Dordrecht met de werknemers van Arriva, Conexxion, NS, op voorspraak van FNV Bondgenoten heeft PvdA (nu nog!) gedeputeerde Martin Huls toegezegt op provinciaal niveau in debat te willen gaan over de ideeën omtrent het openbaar vervoer van de SP.

Ook zijn wij op 21 maart as. als afdeling Dordrecht vertegenwoordigd bij de grote WAO actie in Den Haag - Als U aan deze actie wilt deelnemen meld U NU aan: wao@sp-dordrecht.nl

Weinig tijd dus om te feesten vanaf vandaag gaan wij als afdeling Dordrecht weer volop aan de slag om dit soort misstanden in beeld en onder de aandacht te brengen.

U bent hier