h

Laat de Beneluxtrein rijden

26 april 2007

Laat de Beneluxtrein rijden

De toekomst van de Beneluxtrein tussen Amsterdam en Brussel hangt aan een zijden draadje. Nu kunnen reizigers nog snel en redelijk goedkoop reizen met deze internationale treinverbinding. Maar met de komst van de HogeSnelheidLijn in december dreigt de betaalbare Beneluxtrein opgeheven te worden.

De Beneluxtrein verbindt al 50 jaar lang Nederland en België op een snelle manier. Met de komst van de duurdere Thalys bleef de Beneluxtrein rijden. Voor deze laagdrempelige verbinding tussen beide landen en grote steden binnen Nederland hoeft niet gereserveerd te worden en toeslagen zijn er niet. De nieuwe HSL zal wél met een reserveringssysteem werken en het ziet er naar uit dat de tarieven fors hoger zullen zijn. Bovendien zal de HSL de steden Den Haag, Dordrecht en Roosendaal niet meer aandoen.

Op 8 mei zullen vertegenwoordigers van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal een petitie ondertekenen waarin zij hun zorgen uitspreken over het verdwijnen van de Beneluxtrein. SP-Kamerlid Emile Roemer zal deze steden bezoeken met een grote petitie die daarna aan de NS en minister van Verkeer gegeven worden.

Het reisschema van Emile Roemer op 8 mei:
9.00-9.26 Station Amsterdam
10.04-11.06 Station Den Haag HS
11.23-12.25 Station Rotterdam
12.38-13.39 Station Dordrecht
14.01-15.01 Station Roosendaal

Emile gaat met een groepje mensen telkens 1 halte met de Beneluxtrein mee. In de trein zullen zij deze flyer uitdelen. Indien je hierbij mee wilt reizen, meld je dan aan bij fractiemedewerker Laurens Ivens (livens@sp.nl).

De afdelingen zullen op de stations flyers uitdelen aan de reiziger van de trein waarmee Emile aankomt en de trein waarmee Emile vertrekt. In het uur dat er tussen zit zal de petitie ondertekent worden door een vertegenwoordiger van de gemeente. Ook afdelingen in de omgeving kunnen aan de actie meehelpen door op 8 mei flyers uit te delen op de stations.

Meer informatie:
Laurens Ivens (livens@sp.nl of 06-51275532)

U bent hier