h

Platform 'Dordrecht tegen de sloop en woningnood' opgericht

28 juni 2007

Platform 'Dordrecht tegen de sloop en woningnood' opgericht

Op 27 juni is door een aantal bewoners uit Dordt-West, onder het toeziend oog van Remi Poppe, het platform 'Dordrecht tegen de sloop en woningnood' opgericht. De bewonersbijeenkomst mag een succes genoemd worden!

Directe aanleiding hiervoor is de aangekondigde sloop van de Nassaulocatie in Nieuw Krispijn. Op initiatief van de SP was er een bewonersavond georganiseerd. Remi Poppe heeft daar een gloedvol betoog gehouden. Hij vertelde dat hij op de meeste plekken waar gesloopt wordt hetzelfde verhaal wordt verteld. Daaruit bleek dat er meestal niet om bouwkundige redenen gesloopt wordt, maar eerder om economische redenen wijken duurder worden herbouwd. In sommige gevallen is er zelfs sprake van inkomendiscriminatie.
Toch wist hij ook van voorbeelden dat het anders kan. Renoveren is meestal goedkoper dan opnieuw bouwen. Ook wordt er dan aantoonbaar iets gedaan aan de omstandigheden van de huidige bewoners.
Op de bijeenkomst bleek dat veel meer mensen dan verwacht verontwaardigd zijn over de sloop van hun huis en wijk. Terplekke is toen het platform opgericht. Na de zomer zal er weer een bewonersbijeenkomst worden georganiseerd door het platform. Voor deelname aan het platform: Dordrecht@sp.nl

U bent hier