h

SP steunt werknemers veerdienst kop van het land.

29 maart 2008

SP steunt werknemers veerdienst kop van het land.

24-03-2008. Vandaag was statenlid Lies van Aelst met lokale SP`ers aanwezig op de veerpont tussen Dordrecht en Werkendam. De werknemers van deze pont zijn in conflict met Aqua BV, het bedrijf dat via de openbare aanbestedingen de pont mag exploiteren.statenlid Lies van Aelst in gesprek met werknemer veerpont.

24-03-2008. Vandaag was statenlid Lies van Aelst met lokale SP`ers aanwezig op de veerpont tussen Dordrecht en Werkendam. De werknemers van deze pont zijn in conflict met Aqua BV, het bedrijf dat via de openbare aanbestedingen de pont mag exploiteren. Het conflict gaat over de CAO, FNV wil de oude CAO behouden voor alle werknemers, ook de nieuwe. Aqua BV is niet bereid dit te doen. De SP was aanwezig om de werknemers te steunen, ze verdienen goede arbeidsvoorwaarden, nu en in de toekomst.

Deze pont is dagelijks voor duizenden mensen essentieel voor hun woonwerk verkeer, maar ook voor ambulances en mensen die naar het ziekenhuis moeten. Al eerder was de SP aanwezig om de werknemers een reddingsvest aan te bieden, als een hart onder de riem. Dilber Seçkin, SP Dordrecht: “ deze veerdienst is erg belangrijk voor mensen in deze regio, maar ook voor de mensen uit Werkendam die naar Dordrecht en omstreken moeten, de boot is meestal helemaal vol”.

Van Aelst: “Deze veerdienst is zeer belangrijk voor de ontlasting van de omliggende wegen en de brug bij Gorinchem, het zou de files verergeren als deze boor niet meer kon varen”. De SP is van mening dat vervoer over water een goede aanvulling is op wegverkeer en dat deze veerdienst erg belangrijk is om de doorstroming zo goed mogelijk te laten gaan. Het is daarom in de ogen van de SP ook onverantwoordelijk om zo`n belangrijk onderdeel van het vervoer in de openbare aanbesteding te doen. Woordvoerder in de staten Harre van der Nat: “Zo zie je weer wat er gebeurt als je iets essentieels aan de markt overlaat”.

U bent hier