h

BEZWAAR MAKEN TEGEN EXTRA HUURVERHOGING, Doe mee!

2 mei 2013

BEZWAAR MAKEN TEGEN EXTRA HUURVERHOGING, Doe mee!

Aanzegginsbrief ontvangen?

De extra huurverhoging per 1 juli is een feit. Inmiddels moet iedereen die een woning huurt de aanzeggingsbrief, ontvangen hebben. Daarin staat de uitleg, het percentage en het bedrag van de huurverhoging, evenals de nieuwe huurprijs. Controleert u vooral goed of het percentage klopt.

Huurprijs berekenen!

Is uw bruto jaarinkomen niet hoger dan € 33.614,-- dan mag er in totaal maximaal 4% huurverhoging geheven worden. Ligt uw bruto jaarinkomen tussen de
€ 33.614,-- en de € 43.000,-- dan is dat maximaal 4,5%. Ligt uw bruto jaarinkomen boven de € 43.000.-- dan is dat maximaal 6,5%.
De verhuurder hanteert het verzamelinkomen (bruto jaarinkomen) van Uw huishouden in 2011. Deze informatie ontvangt hij rechtstreeks van de belastingdienst.
De
belastingdienst rekent het inkomen van inwonende en
verdienende kinderen (geen uitkering),
alsook dat van inwonende
ouders die AOW ontvangen,
mee bij het bepalen van het verzamelinkomen
van het huishouden dat huurt op dat adres.
Bij het bepalen van de hoogte van het verzamelinkomen zullen naar verwachting veel fouten worden gemaakt.
Controleer de gegevens en de hoogte van de nieuwe huurprijs in Uw geval daarom extra goed.

Bezwaar maken tegen extra huurverhoging?
Doe dit op tijd!

Klopt dit niet, dan kunt u bezwaar maken bij uw verhuurder door middel van een bezwaarformulier. U kunt het downloaden via www.huurcommissie.nl

Doe dit wel vóór 1 juli 2013! Daarna is het te laat.

Iedereen die chronisch ziek en/of gehandicapt is doet er goed aan in ieder geval op voorhand bezwaar te maken. Er komt nog een compensatie voor chronisch zieken en gehandicapten, maar het is nog niet duidelijk HOE dit geregeld gaat worden. De regering zou nog kunnen besluiten om dit via een korting op de extra huurverhoging te doen. 
Maar als U dan niet voor 1 juli, al bezwaar heeft gemaakt, loopt u de kans om flink buiten de boot te vallen.

Bezwaar maken nodig?

Voor iedereen blijft gelden: Controleer Uw eigen situatie op tijd, en onderneem bij twijfel direct actie, zeker als uw situatie in 2012 al veranderd is, U chronisch ziek of gehandicapt bent. Het  is later bijna niet mogelijk de situatie achteraf te corrigeren.

Is het U niet helemaal duidelijk of heeft u hulp nodig bij het invullen van een bezwaarformulier? Neemt u dan op tijd contact op met de SP hulpdienst: e-mail hulpdienst@spdordrecht.nl of bel met 078-6452169

Reactie toevoegen

U bent hier