h

Steun voor vluchtelingen door de SP in Dordrecht

31 mei 2013

Steun voor vluchtelingen door de SP in Dordrecht

Het kan u niet ontgaan zijn, de berichten in de media over uitgeprocedeerde asielzoekers, die zonder papieren en opvang in Nederland verblijven.

In ambtelijke taal heten deze mensen nadat ze hun status van vluchteling kwijt zijn 'de ongedocumenteerden'. Heeft de opgevangen vluchteling al problemen, deze mensen bestaan éénvoudig helemaal niet meer administratief, en verblijven dan ook rechteloos in dit land. Met alle gevolgen voor hen van dien.

Onlangs kreeg onze afdeling van Het Platform tegen armoede Drechtsteden, het verzoek om mee te doen aan de actie van de Pauluskerk te Rotterdam voor steun aan illegale vluchtelingen in deze Regio. Door het aanspreken van colleges op hun verantwoordelijkheid, en hen te vragen een humaan en welwillend standpunt in te nemen jegens mensen die geen papieren hebben en hier illegaal verblijven.

Intentieverklaring

De Pauluskerk heeft daarvoor een 'intentieverklaring ongedocumenteerden' opgesteld en afdeling Dordrecht heeft na ontvangst deze verklaring direct voorgelegd aan het 2e kamer fractielid Sharon Gesthuizen, zij neemt het initiatief van de Pauluskerk over, en roept SP afdelingen in de regio op dit ook te doen.

Het bestuur afdeling Dordrecht heeft daarop een brief aan het college gezonden, en deze heeft haar onlangs bericht, het verzoek om naar deze intentieverklaring te kijken in overweging te willen nemen.

 

Reacties

Goeie actie.

Reactie toevoegen

U bent hier