h

Dubbeltjes debat in Dordrecht

28 november 2013

Dubbeltjes debat in Dordrecht

Dit keer was de burger aan het woord. Vooraf kon men zijn vragen in een heuse stembus doen. Deze vragen werden uiteindelijk in een 'hoge hoed' gedaan. Waaruit ze dan weer getrokken werden, om ze te laten beantwoorden. Bij wijze van spel kon er dit keer maar 10 cent verdeelt worden. "Zo moet je wel kiezen" aldus de presentator 

Zo kwam deze avond vanzelf in het teken te staan van de gecreëerde crises met zijn opgelegde bezuinigingen en de onvermijdelijke keuzes.

Tegenstelling

'Wanneer je maar 10 cent hebt uit te geven, investeer je dan in de jeugd, of juist 50 plus?' Was de openingsstelling van de avond.

Hierop werd de bal flink heen en weer geschoven, '"jongeren hebben de toekomst, maar ouderen de ervaring".

Ronald Portier stelde namens de vele SP ers in de zaal, "Dat 10 cent alleen.... een slecht uitgangspunt is. Door beter te verdelen kan men al gauw aan meerdere dubbeltjes komen!" 

Of samenwerken

Bij de volgende stelling over het alleen maar stimuleren van toptalent konden de meeste toehoorders zich niet vinden in het afwentelen van keuzes en kosten op de burger, of verantwoordelijkheid van ouders.

Kinderen moeten kunnen sporten, zwemmen en naar school gaan in het vertrouwen dat deelname hieraan voor hun beschikbaar is, ongeacht het inkomen van de ouders.
"Het investeren in alleen maar de voorbeeld functie van topssport is een verkeerde keuze. Laat het bedrijfsleven dat maar betalen", aldus het publiek.

En meer politie op straat om harder op te treden ging er ook niet in. Preventief samen naar oplossingen zoeken weer wel.

De uitslag van de komende gemeenteraadsverkiezingen bleven op deze geslaagde avond, nog even achter in de 'Hoge Hoed'.

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier