h

13 december openbare avond - Zorg onze zorg!

3 december 2013

13 december openbare avond - Zorg onze zorg!

Op vrijdagavond 13 december organiseert de SP in Zwijndrecht een openbare avond over de Zorg.
Onder het motto Zorg onze grote Zorg.
De bijeenkomst, die voor iedereen toegankelijk is vindt plaats in Wijkcentrum Xiejezo, Grote Beerstraat 10 in Zwijndrecht.

De avond begint om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur). De toegang is gratis.

Gastspreker is - naast Wethouder Aaike Kamsteeg - SP Tweede Kamerlid Henk van Gerven, woordvoerder Zorg voor de SP Den Haag.

Marktwerking moet stoppen

De SP vindt dat marktwerking in de zorg moet stoppen, dat specialisten onder loondienst moeten vallen en dat eerstelijnszorg en acute zorg voor mensen in hun eigen gemeente 24 uur per dag beschikbaar moet zijn. Wat de SP betreft is de  maat vol.

In tal van gemeenten worden de komende jaren verzorgingshuizen gesloten en wordt er een opnamestop ingesteld door bezuinigingen van dit Kabinet. Deze bezuinigingen hebben ook grote gevolgen voor mensen in Zwijndrecht. Het is onverantwoord dat de gemeente ervan uitgaat dat mensen zelf wel oplossingen gaan bedenken als hun zorg wordt afgeschaft. Dat is onmogelijk en onverantwoord. Voor de ouderen en gehandicapten zelf, voor hun familie en voor mantelzorgers. 

Ook Ziekenhuizen uitgekleed. 

Het beleid van deze en vorige regeringen heeft er ook voor gezorgd dat veel ziekenhuizen fuseren en dat daardoor de acute zorg voor de mensen uit hun stad verdwijnt.

Zo heeft het Albert Schweitzerziekenhuis in Zwijndrecht de Huisartsenpost Spoedeisende Hulp gesloten onder groot protest van de inwoners.
 

Ziekenhuizen die concurreren en zorgverzekeraars die winsten maken, met aan het hoofd een leiding die zichzelf met hoge salarissen en bonussen bediend zijn het gevolg van meer marktwerking in de zorg.

Reacties

Hallo Helma en Erik,
bedankt voor het plaatsen van het persbericht op jullie Site.
Namens het Bestuur van SP Zwijndrecht
Ria

stop er mee dat de zorg verzekeraars de dienst uit maken in de zorg , zorgverzekeraars zijn mede verantwoordelijk voor het uitkleden van ons zorg systeem.

Reactie toevoegen

U bent hier