h

Introductie nieuwe raad

5 april 2014

Introductie nieuwe raad

De SP fractie heeft zich op 1, 3 en 4 april laten informeren tijdens diverse workshops over de rol van de gemeenteraad.

Jasper Loots de auteur van het boekje "De gemeenteraad heeft GEEN toekomst, er is geen toekomst zonder gemeenteraad" ISBN 9789078709237 boeide zijn toehoorders wel 50 minuten lang met een scherpe analyse van de 'doorsnee' gemeenteraad tijdens haar functioneren en omgaan met bevoegdheden. Hij had de lachers op zijn hand want de oudgedienden herkenden veel van wat hij zei over de onderlinge krachtverhoudingen tussen wethouders, regiobestuurders en gemeenteraadsleden.

Thema's

Vooral werd gezocht naar de verbindende thema's voor de onderlinge samenwerking van de gemeenteraadsleden en hoe de gemeentepolitiek de burger kon bereiken.

Met een juiste mix van sectordirecteuren (gemeente) raads en burgerraadsleden werd in 3 stappen het einddoel gehaald.

Dit einddoel was een directe opdracht aan de Griffie om de gemeenteraad te helpen de komende 4 jaar zich te verbinden met de burger (gelijkheid), elkaar wat meer te gunnen (menselijke waardigheid), de communicatie te verbeteren en de onderlinge solidariteit te verhogen. kortom wat meer SP in de raad.

Drechtsteden

Op zaterdag 5 april presenteerden de Drechtsteden zich aan de gemeenteraadsleden met een informatiemarkt.
We zagen de tandwielen van de ambtelijke molen letterlijk draaien van Dromen naar Durven en Doen.

Waarbij gezegd moet worden, 'superregio nee, op gemeentelijk niveau samenwerken ja!"

De SP fractie

'In ieder geval hebben wij afgezien van de diners, overnachting en boottocht tijdens deze introducties en zaten voor 5 euro de man aan deze heerlijke maaltijd!'

Reactie toevoegen

U bent hier