h

Stop discriminatie in Dordrecht

28 april 2014

Stop discriminatie in Dordrecht

"In 2013 is het aantal meldingen van discriminatie in Dordrecht gestegen. Dat blijkt uit cijfers van RADAR, het bureau voor gelijke behandeling en tegen discriminatie. Deze stijging is een landelijke trend. De gemeente Dordrecht onderstreept nogmaals het belang om alert te zijn op signalen van discriminatie.

In totaal zijn in Dordrecht 51 discriminatievoorvallen gemeld in 2013. In 2012 waren dat 18 meldingen."
Bron: Gemeente Dordrecht

 

Nog eens herinneren

De Universele verklaring voor de rechten van de mens uit 1948 is gebruikt als basis voor twee bindende Verenigde Naties verdragen voor de mensenrechten, namelijk:

1) het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en

2) politieke rechten en het Internationaal verdrag inzake economische, sociale en culturele rechten.

Ook het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens van 1950 is er op gebaseerd. Inmiddels hebben de VN op het terrein van mensenrechten zo’n driehonderd verdragen en (niet-bindende) verklaringen aangenomen. Zo kwam er in 1984 een verdrag tegen martelen, in 1989 een Verdrag inzake de rechten van het kind, in 2007 een verdrag tegen gedwongen verdwijning. Bij de meeste verdragen zijn toezichthoudende comités ingesteld.

Bron: Wikipedia

 

Besef dat

Mensenrechten de democratische basis eerbiedigen van vrijheid en handhaven van gerechtigheid en vrede. 

Alles wat wij politiek goed praten; afbraak van burgerrechten, bezuinigen en krimpen op zorg en bijstand voor zwakkeren, het loopje dat genomen wordt met de fundenmentele grondrechten en democratische krachten, om het bedrijfsleven te bevoordelen. Draagt bij tot de afbraak van onze democratische samenleving.

 

Oproep

Daarom roept de SP afdeling Dordrecht U op om samen met ons door uw gedrag en inzet menselijke waardigheid te tonen en op te komen voor gelijkheid en solidariteit onder de mensen.

Help mee om de meldingen van discriminatie te verminderen ook in Dordrecht!

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier