h

Einde levendige binnenstad!

12 september 2014

Einde levendige binnenstad!

"Het is verboden om in het gebied van de binnenstad van Dordrecht - dat begrensd wordt door de Voorstraathaven, Steegoversloot, Spuihaven en Prinsenstraat - geschreven of gedrukte stukken, producten dan wel afbeeldingen onder publiek te verspreiden dan wel openlijk aan te bieden, aan te bevelen of bekend te maken."

De gemeenteraad van Dordrecht behandeld op dit moment een voorstel voor de aanpassing van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), waarin het in praktisch alle delen van de binnenstad waar enig publiek loopt, verboden wordt om uitvoering te geven aan artikel 7 van de Grondwet: de vrije verspreiding van gedachten en meningen.

Burgers hebben last van elkaar!

In de gemeenteraadscommissie van afgelopen dinsdag verdedigde het college van B&W dit voorstel met de mededeling dat mensen "hinder" ondervinden van het verspreiden van pamfletten.

Achterdeur

Er kwam géén antwoord op onze vraag hoe het mogelijk is dat dergelijke berichten de aanwezige raadsleden nooit hebben bereikt.

Als SP hebben we in de commissie van de gemeenteraad uitgesproken dat we deze inperkingen op de vrijheid niet willen. Daarin werden we breed gesteund: door Pvda, Groen Links, de VSP, D66 en de VVD.

Beter voor Dordrecht?

Alleen Beter voor Dordt en de christelijke partijen, CDA en CU/SGP steunen tot nu toe de inperking van de vrijheid.

Dinsdag de 23ste september wordt het voorstel  al opgevoerd in de middagraad.

Daarna zullen we weten of we ook in Dordrecht nog iets hebben aan onze grondwet.

Reactie toevoegen

U bent hier