h

Huurders protest

6 februari 2015

Huurders protest

Foto: Alfred Meijer / SP Dordrecht

Steeds meer mensen in Dordrecht komen in de knel met oplopende huurkosten. Er is voor hen geen alternatief. Lonen stijgen niet langer en goedkope huurwoningen zijn in Dordrecht steeds minder te vinden, doordat het slopen van oudere woningen niet stopt. Van ruimhartig beleid voor voldoende nieuwbouw is de komende jaren geen sprake.

In twee jaar tijd zijn de huurprijzen met bijna 10 procent gestegen. Op 1 juli zullen de huurders weer geconfronteerd worden met een huurverhoging.

Deze verhogingen zijn het gevolg van; 

  1. de verhuurderheffing - een extra belasting voor verhuurders (wonigbouwcorporaties)
  2. de inkomensafhankelijke huurverhoging

De sociale woningbouw wordt zo in Dordrecht als er niets wordt gedaan gewoonweg om zeep geholpen.

Nu handelen

Reden voor een aantal Dordtenaren (met behulp van de SP) om bij elkaar te komen.
"We gaan zoveel mogelijk partijen bij elkaar brengen om onze stad leefbaar en de huren betaalbaar te houden voor mensen. Daarvoor is het belangrijk dat we elkaar als bewoners en organisaties weer weten te vinden om een signaal af te geven aan de samenleving. Zowel aan het stadsbestuur als aan Den Haag. Het is dus niet op de eerste plaats gericht tegen de verhuurders. Het is zelfs nog beter wanneer die met ons meedoen om het signaal af te geven."

Protesteer!  Wat kun je doen?

  1. Kom op donderdag 5 maart naar de eerste wijkbijeenkomst om mee te helpen het verzet in Dordrecht te organiseren.
     

    We komen dan om 20.00 uur bij elkaar in het buurthuis de Admiraal in Wielwijk!

  2. Vul als huurder de enquette in van het meldpunt van de SP;
     

    https://vragen.sp.nl/index.php/558329/lang-nl

  3. Teken de petitie van de Woonbond
     

    http://www.stopdehuurverhoging.nl

  4. Download onze oproep en mail hem naar bekenden of druk hem af om uit te delen

    (Zie bijlage hieronder)

 

 

 

 

Reacties

huur is bijna onbetaalbaar

29 jaar heb ik met een gezin met twee kinderen maar net ons huurhuis kunnen betalen, maar opeens ben ik wegens een onzalig idee van een CDA minister een zogenaamde ‘scheefhuurder’, ik zit net boven de loongrens dus mag ik extra gaan betalen, een zogenaamde ‘boete’ en men hoopt heel naïef in Den Haag dat ik (en al die anderen) daardoor zo snel mogelijk naar een duurdere huurwoning verhuis.

Het vreemde feit deed zich echter voor dat, kort nadat ik werd ‘beschuldigd’ van het in beslag houden van een sociale huurwoning, ik de aanbieding van de verhuurder (Trivire) kreeg om mijn woning te kopen. Hoe kan dat? Mijn huurhuis is toch een sociale huurwoning waarvan wordt verwacht dat ik verkas en een ander met nog minder salaris er kan gaan wonen?

Hetzelfde deed zich tegelijkertijd voor met het huis van mijn buurman, hij was ook scheefhuurder, huurde zo’n zelfde huis al dat van mij, maar zodra hij verhuisde werd de woning door de verhuurder (Trivire) verkocht. Voor een prijs die iemand waarvoor deze ‘sociale’ huurwoning (volgens de minister van het CDA) eigenlijk bestemd is absoluut niet kan betalen!

Ik heb het CDA daarover geschreven en kreeg een antwoord dat mijn vragen en opmerkingen aan alle kanten ontweek.

Reactie toevoegen

U bent hier