h

De gemeenteraad is er niet voor één sportclub

19 december 2019

De gemeenteraad is er niet voor één sportclub

Foto: Jack 't Lam / Eigen foto

Waar in de gemeenteraad nog wel eens ruw omgesprongen kan worden met de sportverenigingen in Dordrecht is er één vereniging die altijd op de warme en onvoorwaardelijke steun van BVD en CDA kan rekenen. Om heel precies te zijn is het niet de club Oranje Wit, maar met name de mensen die met de auto zaterdag naar die club gaan en met een grote groep pal naast de ingang willen parkeren, die deze partijen met veel gemeenschapsgeld tegemoet willen komen.

Als SP hebben we serieus onderzoek gedaan naar de problemen die Oranje Wit signaleerde. Het volledige onderzoek is als pdf bestand op deze pagina te downloaden. Bovenaan alvast één foto: lege parkeerplaatsen ook op het allerdrukste moment van de zaterdag.

Op het betreffende sportpark Stadspolders zijn dus ook op de drukste momenten nog legio parkeerplaatsen vrij. Maar ja, niet allemaal vlak naast de ingang van Oranje Wit. En het is voor sommige sporters (?) of hun ouders kennelijk teveel gevraagd om 100 of 150 meter naar de ingang te lopen.

Er zijn natuurlijk ook vele leden van Oranje Wit die gewoon met de fiets komen. Of met de auto en die hem wel netjes neerzetten op de plekken die beschikbaar zijn. Maar een klein groepje rijdt door tot vlakbij de ingang, ziet dan dat er geen plaats is. Deze automibilisten moeten dan gaan manoeuvreren, om weer terug te rijden, en  veroorzaken zo opstoppingen en lastige situaties voor de fietsers.

Op talloze plekken in het land is daar een simpele oplossing voor. Twee
vrijwilligers wijzen de aanrijdende automobilisten waar ze nog kunnen parkeren. Die zouden in een vereniging die 2.000 leden heeft toch te vinden moeten zijn voor een korte tijd op de zaterdagochtend?

Maar liever wil het bestuur nog veel meer parkeerplaatsen. Wat dan gaat
helpen als er al parkeerplaatsen vrij zijn mag joost weten. En het bestuur wil
dat de fietsers een nieuwe route krijgen, met onder andere een dure fietsbrug.

De veronderstelde problemen bij Oranje Wit komen niet voor in de lijst met
verkeersknelpunten die de gemeente heeft opgesteld. Ook bij een inventarisatie van wat er voor fietsers moet gebeuren in de hele stad, komt dit zogenaamde probleem niet voor.

En toch loopt het CDA zich het vuur uit de sloffen om het bestuur van OW ter wille te zijn. Eén van de CDA raadsleden ging zelf maar alvast offertes bij
aannemers opvragen om te kijken wat de aanleg van een fietsbrug moest kosten!

Als raad zijn we er echter voor het algemene belang. Het kan niet zo zijn
dat sommige clubs meer gelijk zijn dan anderen. In het voorjaar zouden we over alle sportparken praten. Daarom nogal vreemd dat het CDA en BVD, die daarvoor nu ook de steun hebben gekregen van hun coalitiegenoten, nu al 300.000 gemeenschapsgeld op tafel willen leggen voor hun favoriete clubje.

Vandaar dat de volledige oppositie in de Dordtse raad gebruik heeft gemaakt van haar democratische mogelijkheden om stemming over de voortrekmotie van de coalitie-partijen te blokkeren.

 

Bijgevoegd:

- Ons onderzoek naar fe feitelijke problemen op sportpark Stadspolders;

- De motie waarmee de vorige raadsvergadering voor het blok gezet werd om 300.000 voor Oranje Wit uit de portemonnee te halen, voorzien van ons eigen commentaar.

 

Reactie toevoegen

U bent hier