h

Fractie spreekuur in Crabbehof

12 februari 2020

Fractie spreekuur in Crabbehof

Als SP-fractie in Dordrecht gaan we graag in gesprek met zoveel mogelijk inwoners van Dordrecht. Daarom zal ons raadslid Ronald Portier regelmatig, steeds in een andere wijk, een spreekuur organiseren. Maandag 17 februari is hij in Crabbehof. Samen met leden van onze hulpdienst en ons bestuur. Heeft u vragen over de lokale politiek? Twijfels over het beleid van de gemeente? Ideeën hoe het beter kan? Iedereen is welkom om langs te komen tussen 20:00 en 21:30 uur. Ook kunt u bij ons terecht met vragen en/of klachten over de pilot om van Crabbehof een gasloze wijk te maken.

Vorig jaar stelde ons raadslid Renate DeFeo-Dudok vragen in de raad over de problemen met het zwerfafval in de wijk Crabbehof. Een groep vrijwilligers, het buurtpreventieteam, deed er alles aan om de wijk schoon en vrij van afval te houden, maar kreeg weinig medewerking van de gemeente, of van HVC. Mede dankij haar vragen kwam er een eigen container voor het buurtpreventieteam en zal ook het Buurt Service Team assisteren bij het afvoeren van het grote grofvuil.

Een klein voorbeeld waar contact met raadsleden resultaat op kan leveren!

Op dit moment zijn we als SP samen met bewoners van de Savornin Lohmanlaan aan het kijken naar de problemen met de proef om stadsverwarming in te zetten voor woningen die nu nog op gas verwarmd worden. Het idee hier achter is prima, maar het blijkt heel lastig om met de gemeente en Trivire te komen tot goede afspraken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen straks zelf op moeten draaien voor de schade die ontstaat bij de noodzakelijke aanpassingen van woningen, en al helemaal niet dat mensen straks nog meer gaan betalen voor hun energierekening.

Als SP zetten we ons in de raad in voor een eerlijker beleid voor alle Dordtenaren. Bijvoorbeeld voor de bouw van meer sociale huurwoningen, en betaalbare koopwoningen, niet alleen woningen voor de rijken. Een ander voorbeeld is de poging die we gedaan hebben om volkstuinvereniging de Vrije Tuinder te behouden voor de stad - iets wat nog steeds loopt. Maar verandering kan niet alleen komen vanuit de raad. Er verandert pas echt wat als mensen zich organiseren en samen in actie komen.

Wij hopen de 17e u te mogen verwelkomen!

De Crabbehoeve
Van Karnebeekstraat 2
Maandag 17 februari
Vrije inloop tussen 20:00 tot 21:30

Reactie toevoegen

U bent hier