h

Nieuwe vragen SP en VSP over peperduur parkeren voor ziekenhuis

22 september 2020

Nieuwe vragen SP en VSP over peperduur parkeren voor ziekenhuis

Zoals eerder bericht dreigt een enorme lastenverzwaring voor medewerkers van het Albert Schweitzer ziekenhuis, doordat de gemeentelijke parkeerplaats gaat verdwijnen, die vervangen zou moeten worden. In sommige gevallen zou dat een medewerker tot 1.000 euro per jaar kunnen kosten.

Als SP, samen met de VSP, vinden we dit een hele slechte ontwikkeling, en hadden we eerder voorgesteld dat het college van B&W zou gaan praten met bouwer Ballast Nedam, om te bekijken of de gemeente na voltooiing de garage over zou kunnen nemen.

Volgens het college is dat allemaal niet mogelijk, en zou simpelweg een gesprek al het opbreken van de overeenkomst met de aannemer betekenen en leiden tot enorme schadeclaims.

Het zal niet verbazen dat we als raadsleden van VSP en SP deze stellingen van het college met verbazing en ongeloof hebben ontvangen. Vandaar dat wij aanvullende vragen hebben gesteld, die woensdag 23 september in de gemeenteraadscommissie aan de orde zullen komen.

Wat ons betreft gaan we echt voor een gemeentegarage met een voor medewerkers en bezoekers van het ziekenhuis, en van de Sportboulevard aanvaardbare tarieven.

 

Zie de bijlage voor onze vragen.

Reactie toevoegen

U bent hier