h

SP stelt kamervragen over tariefstijging ziekenhuizen

17 december 2020

SP stelt kamervragen over tariefstijging ziekenhuizen

Foto: Onbekend

Henk van Gerven, tweede kamerlid van de SP, heeft vragen gesteld aan de minister van Volksgezondheid, naar aanleiding van de bijna verviervoudiging van de tarieven in de nabije toekomst voor het parkeren bij het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASZ).

Want ook in andere delen van het land moeten werknemers en patiënten of bezoekers van ziekenhuizen veel geld betalen. En dat terwijl je niet voor je plezier naar het ziekenhuis gaat, en veel mensen die in de zorg werken niet een heel hoog besteedbaar inkomen hebben.

Overigens was dat ook één van de argumenten van het college van B&W dat de tarieven in Dordrecht flink omhoog kunnen: in andere plaatsen betaal je ook veel geld bij het ziekenhuis, dus het is prima om dat in Dordrecht ook zo te doen. Een redenering waar in de Dordtse raad alleen VSP, SP en PVV niet in mee gingen.

Henk van Gerven vraagt onder andere aan de mininster of hij niet ook vindt dat parkeren bij ziekenhuizen eigenlijk gratis zou moeten zijn, en in ieder geval dat tariefsverhogingen zo laag mogelijk moeten zijn en niet hoger dan de inflatie.

 

In de bijlage de volledige vragen.

Reactie toevoegen

U bent hier