h

Onze kandidaten

14 december 2021

Onze kandidaten

Foto: Jan Brongers / Eigen foto

Op de ledenvergadering van 11 november is een kopgroep van zes kandidaten vastgesteld waarmee we de strijd aangaan voor een socialer, veiliger en groener Dordrecht. Hieronder stellen de kandidaten zich voor.

 

RONALD PORTIER

Afgestudeerd als historicus, werkzaam in de automatisering. Sinds mijn 16e actief voor een meer rechtvaardige samenleving. In Dordrecht zet ik mij in voor een eerlijk en sociaal beleid, voor meer natuur en behoud van bomen, voor wandelaars en fietsers. Echte verandering kan alleen als werkende mensen meer macht krijgen dan multinationals. Internationaal maak ik me zorgen om toenemende bewapening en het gevaar voor een alles vernietigende kernoorlog.

MARIO OKKERSE

Ik ben nu 15 jaar werkzaam als buschauffeur in Dordrecht. Eerder heb ik gewerkt als caravanbouwer, taxichauffeur en planner. Het openbaar vervoer in Dordrecht moet en kan beter (geen bestaande lijnen opheffen en frequentie bussen niet verlagen). Verder vind ik dat we betaalbare woningen moeten bouwen in plaats van vooral dure woningen voor mensen van buiten Dordrecht.

RAYMOND HARTMEIJER

Ik ben geboren en getogen in Dordrecht 38 jaar en werkzaam als postbezorger. Voor mij is het belangrijk dat we jongeren meer betrekken bij politieke besluiten, dit raakt hen steeds meer. We zien de afgelopen jaren dat het voor jongeren steeds moeilijker word kans te maken op een vaste baan met een eerlijk salaris, en een betaalbar huis te vinden. Dit moet anders en daarom is het tijd voor een andere politieke koers in Dordrecht en Nederland.

JACK 'T LAM

Ik woon al ruim 20 jaar in Stadspolders. Na mijn pensionering als gemeente-ambtenaar heb ik me ingezet voor de Hulpdienst van de SP. Verwijs en help burgers die tegen problemen aanlopen bij allerlei instanties. Sinds november 2020 ben ik burgerraadslid. Belangrijk vind ik dat burgers eenvoudig contact kunnen maken met de gemeente (bellen en mailen) en snel een antwoord krijgen in plaats dat ze verdwalen in digitale systemen zoals Fixi.

JAN BRONGERS

Gepensioneerd elektrotechnicus, 71 jaar. Ik ben reeds in de gemeenteraad actief geweest als burgerraadslid. Ik wil dat vrouwen en LHBTIQ+ zich veilig kunnen voelen op straat en in het uitgaansleven. Kunst en cultuur moet bereikbaar en toegankelijk zijn voor iedereen. Een gratis Dordtpas voor mensen met een minimum inkomen. En echt gratis OV voor 65+.

 

OZAN CIMEN

Werkzaam als hulpverlener in het Wijkteam van Rhoon en Poortugaal. Op dit moment 29 jaartjes jong. Geboren en opgegroeid hier in Dordrecht, op de Staart. Nu woonachtig in Wielwijk. Ik wil mij inzetten voor een socialer Dordrecht. Op mijn werk werk ik veelal met een doelgroep in de meest kwetsbare wijken. Juist deze doelgroep heeft het nu erg zwaar, door de keuzes vanuit de politiek. Ook geven deze burgers aan zich ongehoord te voelen. Daar wil ik een halt toe roepen. Daarnaast ben ik zeer actief in het voetbal bij Unitas in Gorinchem. Dit betekent dat ik 4x per week met passie op het voetbalveld sta.

 

(op de foto van links naar rechts Jack 't Lam, Mario Okkerse, Jan Brongers, Ronald Portier, Raymond Hartmeijer, Ozan Cimen)

 

Reactie toevoegen

U bent hier