h

SP op pad in Krispijn

2 juli 2022

SP op pad in Krispijn

Foto: Alex Groen / SP actieteam Afdeling Dordrecht

Deze maand voeren we als SP actie tegen de vaak torenhoge energiekosten waarmee mensen nu te kampen hebben. Afgelopen maand waren we drie keer aanwezig op de Krispijnseweg te Dordrecht. Waarom deze straat? We hoorden van een bewoonster van deze straat dat er achterstallig onderhoud was. Daarom hadden we deze straat uitgekozen. Hier vroegen wij aan de bewoners of de huizen goed geïsoleerd waren. Dit is bij de meeste huizen niet het geval. Hierdoor en door de hoge energiekosten maakt iedereen zich zorgen over de rekeningen.

Tevens vroegen wij aan de bewoners wie dat moet gaan herstellen en betalen. We kregen als antwoord vaak ‘Woonbron’ te horen. De huren zijn al hoog en dan mogen de bewoners een goed geïsoleerd huis verwachten. Een mevrouw vertelde: ”Ik heb diverse keren vloerbedekking gehad. Deze ging steeds kapot, omdat er zoveel vocht in de houten vloer zit”.

Veel bewoners vertelden ons ook dat het Rijk iets aan de hoge kosten moet gaan doen. Alles wordt duurder. Op de vraag of er iets kan veranderen aan de wijk werd als antwoord gegeven dat er iets aan het verkeer moet veranderen. Er werd verteld dat het verkeer te hard rijdt en teveel geluid maakt. Verder vond bijna iedereen dat de wijk ten goede is veranderd.

Andere problemen die mensen aan de orde stelden:

  • Hoge energiekosten;
  • Het verkeer;
  • Huisvuil naast de containers;
  • Drugshandel in delen van de wijk.

Als SP fractie in de raad vinden we dat gemeente en corporaties als Woonbron en Trivire vaart moeten zetten achter een betere isolatie van alle huurwoningen in onze stad.

Reactie toevoegen

U bent hier