h

SP Dordrecht solidair met stakers streekvervoer

6 september 2022

SP Dordrecht solidair met stakers streekvervoer

Foto: Jan Brongers / Eigen foto

Vandaag staakte een deel van het streekvervoer in Dordrecht en omstreken voor een betere CAO, voor meer mensen in vaste dienst, een betere ouderenregeling en een fatsoenlijke inflatie-correctie. Als SP waren we solidair en aanwezig om de stakers te steunen.

De problemen in het openbaar vervoer hebben veel te maken met de marktwerking. Met mooie beloften winnen bedrijven als Qbuzz een aanbesteding. Als ze er daarna een puinhoop van maken, dan zit je toch voor jaren vast aan zo'n bedrijf. Chauffeurs, andere medewerkers en reizigers worden geconfronteerd met slechte werkomstandigheden, opgeheven buslijnen, verslechterde dienstregeling.

Wat de SP betreft komt het openbaar vervoer weer in handen van de gemeenschap. Dordrecht zou weer de baas moeten worden over het stadsvervoer, de regio over het streekvervoer. Dan is er democratische controle vanuit de gemeenteraad. Maar in de dagelijkse gang van zaken moeten ook de mensen van de werkvloer, en vertegenwoordigers van reizigers een stevige vinger in de pap hebben, inplaats van dat dienstregelingen etc. worden bedacht vanaf een bureau op kantoor.

 

Reactie toevoegen

U bent hier