h

Wethouder Spigt duister over spaarlampen

4 juli 2006

Wethouder Spigt duister over spaarlampen

Oudere woningen met een slechte energetische kwaliteit worden over het algemeen bewoond door huishoudens met lagere inkomens. Voor huishoudens met een laag inkomen is het doen van investeringen om de energetische kwaliteit van de woning te vergroten, of van investeringen in energiezuinige apparaten niet de eerste prioriteit. Juist deze huishoudens zouden de financiƫle besparing die energiebesparing oplevert echter goed kunnen gebruiken.

De toegankelijkheid van informatie over energiebesparende maatregelen is echter gebrekkig en het vergt veel inspanning om deel te kunnen nemen aan subsidieregelingen. Hierdoor hebben huishoudens met lage inkomens moeilijker toegang tot energiepremies dan wenselijk en nodig is.

Gemeentes die deze burgers willen helpen kunnen subsidies aanvragen op grond van de Uitvoeringsregeling energiepremies en de Regeling EnergiePrestatieAdvies (EPA) en andere subsidieregelingen die energiebesparing bij huishoudens (al dan niet met lage inkomens) tot doel hebben.

Dordrecht 4 juli - In het debat over de vaststelling van de jaarrekening 2005 werd vastgesteld dat Wethouder Spigt nog niet met een voorstel is gekomen om huishoudens met een minimuminkomen te helpen met gratis spaarlampen. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat dit in april zou gebeuren.

De Wethouder in antwoord op vragen hierover: "ik heb wel een subsidie aanvraag gezien maar ik heb er nog geen antwoord op gehad." Wethouder Spigt hoopt na de zomervakantie met een voorstel te komen.

U bent hier