h

Kwaliteitsimpuls Bodembeheer. Ook in Dordrecht!

22 augustus 2006

Kwaliteitsimpuls Bodembeheer. Ook in Dordrecht!

Kwaliteitsimpuls Wet bodembescherming (Wbb)

Stimuleringsregeling

VROM is voornemens om provincies en gemeenten die bevoegd gezag Wbb zijn een aanvullende apparaatskostenvergoeding te verstrekken voor het invoeren en onderhouden van een kwaliteitssysteem voor bodemtaken in de organisatie. Dat betekent dat een kwaliteitsmedewerker wordt aangesteld, een kwaliteitsmanagementsysteem wordt ingevoerd en periodieke (onderlinge) visitaties worden gehouden. Onder organisatie wordt mede begrepen de milieudienst die met de bevoegd gezag-taken is belast. De regeling is ontworpen na raadpleging van provincies en gemeenten.

De regeling zal gaan gelden van 1 juli 2006 tot en met 31 december 2014, met een evaluatie van de eerste periode (pilotfase) in 2009. De vergoeding bedraagt voor gemeenten tot 350.000 inwoners en provincies met minder dan 12 FTE voor bodem 0,4 FTE. Voor de overige gemeenten en provincies wordt 0,6 FTE vergoed. De vergoeding per FTE bedraagt € 77.000. De brief wordt naar verwachting deze zomer officieel toegezonden. Verder lezen.....


Besluit uitvoeringskwaliteit bodembeheer

Verder is van belang dat in Staatsblad 308 is gepubliceerd het Besluit van 14 juni 2006, houdende regels inzake de kwaliteit van werkzaamheden in het bodembeheer en de integriteit van degenen die deze werkzaamheden uitvoeren (Besluit uitvoeringskwaliteit bodembeheer)
(Klik hier om het te downloaden...)


Handreiking Adequate Handhaving Wbb

Op 28 juni 2006 is door het Centraal College van Deskundigen (CCvD) bodembeheer vastgesteld de Handreiking Adequate Handhaving Wet Bodem Bescherming. ( Downloaden...)

De SP zet zich in om te zorgen van voldoende bekendheid van deze wetgeving bij het bevoegde gezag in de gemeente Dordrecht. Al in 2004 zou er begonnen moeten zijn met de sanering van de als urgent gekwalificeerde "Stort van Troost".

U bent hier