h

Bodembeleid en Saneringspolitiek

17 oktober 2013

geen nieuwbouw parkeergarage in binnenstad

SP Dordrecht, is niet voor ondergrondse parkeergarage's in de binnenstad.
Het oorspronkelijke plan voor extra parkeergarages in de noordelijke binnenstad voorzag in 2 nieuwe ondergrondse parkeergarages. Een garage aan het Kromhout en een garage aan het Steegoversloot. Nu is de parkeergarage aan het Kromhout definitief geen optie. De discussie over de noodzaak van een parkeergarage aan het Steegoversloot gaat nu opnieuw beginnen.
De SP ziet geen enkele reden, of aanleiding om de discussie over een ondergrondse parkeergarage in historische binnenstad en dus de Steegoversloot  weer op te starten.
 

Autoverkeer in de binnenstad zou eerder terug gedrongen moeten worden, het bouwen van parkeergarages trekt juist auto verkeer aan, dit is toch niet de bedoeling.

Lees verder
6 maart 2013

Niet verhogen van OZB in 2013, blijkt mooie fabel!

De gemeente heeft bij het vaststellen van de begroting 2013 het niet doorvoeren van de inflatiecorrectie van 2.8% voor de OZB nadrukkelijk gepresenteerd. Er blijkt echter een behoorlijk addertje onder het gras te zitten.

Lees verder
30 oktober 2006

Nader onderzoek naar asbest oude sloperij

DORDRECHT (AD/De Dordtenaar 27 oktober 2006)

Lees verder
9 oktober 2006

Shell grote afwezige bij convenant Stort van Troost

Vandaag heeft staatssecretaris van Geel van Milieu samen met de Dordtse wethouders van Steensel en Albayrak het convenant voor Polder Stededijk getekend, beter bekend als de 'Stort van Troost'. Plaats van handeling was de stortplaats zelf. Onder de aanwezigen waren ook milieu-aktivist en kandidaat SP-kamerlid Remi Poppe en Herman Bolk van de afdeling Dordrecht van de SP. De SP’er Poppe was door de gemeente Dordrecht speciaal uitgenodigd om met Van Geel in debat te gaan.

Lees verder
5 oktober 2006

'Gat van Ufkes boordevol troep'

DORDRECHT - Het weiland naast autobedrijf Ufkes in Dordrecht is sinds de jaren '70 compleet afgegraven en daarna volgestort met puin, chemisch afval, autobanden, geheimzinnige vaten en alle troep die collega-ondernemers van de oude Ufkes kwijt wilden.

Lees verder
28 september 2006

Asbest sanering Ufkes terrein

Buurt: nieuwbouw op gifgrond
DORDRECHT

Lees verder
13 september 2006

SP wil opheldering over aanpassen stortreglement Derde Merwedehaven.

SP statenfractie over vervuilde grond Zellingwijk- Derde Merwedehaven

Naar aanleiding van de besprekingen in de gemeenteraad van Dordrecht over de aanvoer van verontreinigde grond uit de Zellingwijk in Gouderak naar de stortplaats Derde Merwedehaven is gebleken dat in januari 2005 het stortreglement van de stortplaats is aangepast.

Lees verder
12 september 2006

Wethouder beantwoordt vragen Stort van Troost

Op 3 juli legden wij de wethouder milieu een aantal vragen voor in de brief "Beginnen bij die booodem"

Lees verder
22 augustus 2006

Kwaliteitsimpuls Bodembeheer. Ook in Dordrecht!

Kwaliteitsimpuls Wet bodembescherming (Wbb)

Stimuleringsregeling

Lees verder

Pagina's

U bent hier