h

ADVIESRAAD WMO GEÏNSTALLEERD

15 februari 2007

ADVIESRAAD WMO GEÏNSTALLEERD

PERSBERICHT GEMEENTE DORDRECHT
Adviesraad Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) geïnstalleerd:

Woensdag 14 februari installeerde wethouder A.T. Kamsteeg (Wethouder van Volkshuisvesting, Zorg en Wijkgericht Werken CU/SGP) de onafhankelijke Dordtse Wmo-adviesraad.

De negen enthousiaste leden gaan college en gemeenteraad gevraagd en ongevraagd adviseren over de maatschappelijke integratie van bijvoorbeeld ouderen, vrijwilligers en mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap. De belangen van zorgvragers staan voorop.

De wethouder riep de adviesraad op om de gemeente vooral kritisch te volgen. Voorzitter De Goeij reageerde op deze uitnodiging met "Wij gaan ervoor!"

Samenstelling
De adviesraad is breed samengesteld. De heer A.J.A. De Goeij, voormalig bestuurslid van het Da Vinci College, is bereid gevonden de voorzittersrol te vervullen.

Diverse achterbannen zijn in de Wmo-adviesraad vertegenwoordigd: van vrijwilligers tot kerken en van mensen met een handicap tot allochtone inwoners:

  • Dhr. A.J.A.J. de Goeij (voorzitter),
  • Dhr. J. Nieuwland (Gezamenlijke kerken),
  • Dhr. M. Diyaf (Dordtse Integratie Adviesraad),
  • Dhr. C. Dickens (Ypsilon & Cliëntenbelangenbureau),
  • Dhr. J.A. Bax (Stichting Regionale Federatie van Ouderverenigingen Zuid-Hollandse Eilanden en MEE Zuid-Holland Zuid),
  • Dhr. O.C. Wit (Vereniging Raad voor het Senioren Beleid), Mevr. M. van den Berg (Vrijwilligerswerk, Participatie & Activering Drechtsteden),
  • Mevr. I. van Milt (Platform Mantelzorg),
  • Mevr. J.S. Jasperse (Dordtse Adviesraad Gehandicaptenbeleid).

Wet maatschappelijke ondersteuning
Op 1 januari 2007 is de Wet maatschappelijke ondersteuning van kracht geworden. Wmo staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning. Het motto van de wet is "Meedoen": iedereen moet kunnen meedoen aan de samenleving, ongeacht een eventuele beperking. De Dordtse Wmo-adviesraad is actief op een aantal prestatievelden van de wet: Informatie, Advies cliëntenondersteuning, Mantelzorg en vrijwillige inzet, Participatie van mensen met een beperking en Individuele voorzieningen voor mensen met een beperking

Contact
De Wmo-adviesraad Dordrecht is gehuisvest in het kantoor van Zorgbelang:

M.H. Trompweg 235
3317 NE Dordrecht
tel 078-617 3235
email: wmo-adviesraaddordrecht@zorgbelang-zhzhm.nl.

Contactpersoon is mevrouw Tonny van Zijp (beleidsmedewerker)

U bent hier