h

Werk en Armoede

30 september 2013

Werk en Armoede

We kunnen de werkloosheid niet oplossen maar we maken ons wel  sterk voor eerlijk werk tegen eerlijk loon.
Dus geen werk onder het minimumloon. Werken onder het minimum loont is een verkeerd signaal aan werkgevers en vergroot de armoede onder werknemers.

Uitkeringsgerechtigden die een tegenprestatie voor hun uitkering leveren  is niet aan de orde. De gemeente kan hierop toezien en op een sociale en betrokken wijze sturen.

  • Wij pleiten voor een gemeentelijke leerwerkbedrijf. De uitwisseling tussen goed onderwijs en het leerwerkbedrijf, is de kweekvijver voor onze regio. En schept daarnaast kansen voor inwoners van alle leeftijden om hun maatschappelijke positie op termijn te verbeteren. 
     
  • De SP wil de sociale werkplaats Drechtwerk graag behouden en haar rol versterken. Maar als de plannen van de overheid doorgaan kan dat niet worden volgehouden. Behandeling van de wet zal waarschijnlijk voor de gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden. Daarom pleit de SP ervoor om van Drechtwerk het gemeentelijk leerwerkbedrijf te maken. Ze kan op deze wijze haar kwaliteit verstevigen en positie behouden en in alle opzichten van grote betekenis blijven voor de lokale werkgelegenheid en daarmee het welzijn van de inwoners van Dordrecht.
     
  • De SP is van mening dat, nog niet alle mogelijkheden door de gemeente goed worden benut, om armoede in Dordrecht te bestrijden. Laat de gemeentelijke heffingen en tarieven de komende jaren slechts gematigd stijgen en voer eindelijk eens een ruimhartig kwijtscheldingsbeleid voor huishoudens met een inkomen tot bijstandsniveau.
     
  • De SP pleit voor een verbetering  van noodhulp.  De Gemeente moet haar klanten weer met een menselijk en sociaal gezicht benaderen. De bezuinigingen die men wil doorvoeren de komende jaren, mag niet vanzelfsprekend ten koste gaan van burgers in nood en organisaties die acute hulp bieden.

Reactie toevoegen

U bent hier