h

Fixi en fictie - SP stelt vragen over afhandelen meldingen

7 mei 2020

Fixi en fictie - SP stelt vragen over afhandelen meldingen

Foto: Bewoner Crabbehof / Facebook

Burgers van Dordrecht die vuil op straat zien liggen, of die een kapot bushokje zien, of andere zaken die niet in orde zijn, kunnen dat melden bij de Wijklijn. De gemeente pakt de melding dan op, neemt actie, en zet de melding op afgehandeld als het probleem is opgelost. Helaas blijkt maar al te vaak dat er helemaal niets gebeurt met de meldingen, maar dat ze gewoon gesloten worden. Zonder enig overleg met degene die de melding heeft gedaan.

 

Hierboven een foto van een grote hoeveelheid afval op straat die meerdere keren via de Wijklijn werd gemeld. Iedere keer werd de melding zonder overleg op afgehandeld gezet, terwijl er geen snipper papier werd verwijderd.

 

Als SP hebben we daarom vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders, wanneer zij meldingen als 'Afgehandeld' beschouwen. En waarom dat niet in overleg met de burgers gebeurt die de melding gedaan hebben.

 

Een stadsbestuur die 14 medewerkers FULLTIME in dienst heeft om met de burgers te communiceren, althans dat is hun officiële taak, zou toch wat netter met de bewoners om kunnen gaan.

 

Laten we hopen dat er snel verbetering komt.

 

Bijgevoegd de vragen die we hebben gesteld.

 

En hier de link voor als u ook iets te melden heeft:

https://cms.dordrecht.nl/Inwoners/Overzicht_Inwoners/Melden_bij_de_gemeente/Melding_openbare_ruimte

Reactie toevoegen

U bent hier