h

Aktie kinderschoen en SMS kinderfonds

19 februari 2013

Aktie kinderschoen en SMS kinderfonds

Op 27 november 2012 stonden wij met kinderschoentjes op de trappen van het stadskantoor om het op te nemen voor de 2600 kinderen in Dordrecht die opgroeien in armoede.

De wethouder nam van Maaike van Wingerden na een korte toespraak, in het bijzijn van SP 2e kamerlid Sadet Karabulut, een kinderschoentje in ontvangst.

De SP afdeling Dordrecht is van mening, dat de mogelijkheden van het SMS kinderfonds niet voldoende bekend zijn, bij de doelgroep die daarvoor in aanmerking komt. En vroeg daarom aan de wethouder om dit te verbeteren.

De wethouder E. van de Burgt beloofde Maaike van Wingerden van de SP afdeling Dordrecht en SP 2e kamerlid Sadet Karabulut snel een brief aan de regering te schrijven om de armoede onder de jeugd in Dordrecht onder de aandacht te brengen.

Ook wilde de wethouder ons graag laten weten wat de resultaten, van de inspanningen en verplichtingen van het SMS kinderfonds voor 2012 zijn. Het onderzoek naar de juiste cijfers moest op dat moment nog plaatsvinden.

Tijd voor de SP afdeling Dordrecht om de wethouder aan zijn toezegging te herinneren. Door vandaag 19 februari deze brief gericht aan hem op de bus te doen.

 

Reactie toevoegen

U bent hier