h

Acties

Lees hier waar onze afdeling de straat voor op gaat.

5 augustus 2018

SP Dordrecht de straat op tegen aantasting minimumloon arbeidsgehandicapten.

Foto: Elles / Wij staan op

U heeft het vast gehoord......

Lees verder
15 februari 2018

Open brief aan raad en college over Wielwijkpark

Als SP zijn we in contact met een groep actieve bewoners van Wielwijk die zeer verontwaardigd zijn over het plan om een deel van het Wielwijkpark op te offeren voor de bouw van een aantal villa's. De bewoners zijn bezig flyers te verspreiden, hangen protestenbrieven op in het park en zijn bezig een protest te organiseren bij de vergadering van de raad volgende week dinsdag die over de plannen spreekt.

Lees verder
1 februari 2018

Geen volkspark slopen om villa's te bouwen!

De gemeente wil een kwart van het Wielwijkpark op offeren voor de bouw van dure villa’s. Het mooiste en groenste deel van het park zou opgeofferd moeten worden voor het woongenot van de rijken. Ook wordt wat nu een milieu-vriendelijk fietspad is, een weg waar auto’s toegestaan zijn. Dat betekent dat meer dan 50 bomen verdwijnen, het grootste hondenspeelveld en het broedgebied van talloze vogels en andere stadsdieren.

Lees verder
24 juni 2015

Er is genoeg voor iedereen!

Foto: SP / SP Amersfoort
Lees verder
20 december 2013

Openbaar parkeren steegoversloot

Het gemeentbestuur heeft 850.000 euro gereserveerd om in de binnenstad achter de Steegoversloot op de hoogte van Doelenstraat en het stek 120 openbare parkeerplaatsen aan te leggen.

Lees verder
1 december 2013

Duizenden betogen voor meer koopkracht

Wel 60 mensen uit Dordrecht en Zwijndrecht hebben gebruik gemaakt van de oproep om op 30 november naar de grote FNV manifestatie in Utrecht te komen. De SP afdeling Dordrecht was natuurlijk van de partij!

Lees verder
19 juni 2013

Maak bezwaar tegen hoge huurverhoging

Per 1 juli krijgen veel huurders een forse huurverhoging. De regering van VVD en PvdA heeft besloten dat de huren dit jaar, voor het eerst sinds jaren, hoger mogen zijn dan de inflatie. Ook is de inkomensafhankelijke ‘gluurverhoging’ dit jaar ingegaan. De SP roept huurders op om het huurverhogingsvoorstel goed te controleren. Een fout in het voorstel is een reden om met succes bezwaar te maken tegen de huurverhoging. Dit kan tot 1 juli.

De regering heeft besloten dat de huren in de sociale sector dit jaar met 4% mogen stijgen. Huurders met een gezinsinkomen tussen €33.614,- en €43.000,- mogen een huurverhoging van 4,5% krijgen en huurders met een gezinsinkomen boven €43.000,- zelfs 6,5%. Deze inkomensafhankelijke huurverhogingen mag de verhuurder alleen vragen als hij een inkomensverklaring van de Belastingdienst meestuurt.

Huurders kunnen een aantal goede redenen hebben om bezwaar te maken. Het inkomen waar de huurverhoging op is gebaseerd is van 2011. Dat kan inmiddels zijn gedaald. Huurders kunnen dan bezwaar maken tegen de huurverhoging, maar moeten dan wel een IB60 formulier van de Belastingdienst meesturen als bewijs. Ook chronisch zieken en gehandicapten kunnen succesvol bezwaar maken tegen een huurverhoging van meer dan 4%. Dan moeten zij wel aan kunnen tonen dat ze een zorgindicatie van meer dan 10 uur hebben, of een aangepaste woning. Ook huurders waarbij de meegestuurde inkomensverklaring niet klopt kunnen met succes bezwaar maken tegen een huurverhoging van meer dan 4%.

Naast de nieuwe regels moeten huurders elk jaar kritisch kijken naar het huurverhogingsvoorstel. Klopt het puntenaantal van de woning wel? Is de voorgestelde huurverhoging niet te hoog? Is de huurverhoging op tijd aangezegd?

Veel huurders hebben moeite alle regels te overzien. Er is veel veranderd en bezwaar maken is veel ingewikkelder geworden. Daarom helpt de SP in Dordrecht huurders die bezwaar willen maken tegen de huurverhoging om hun weg te vinden in het oerwoud van regels.

Via  hulpdienst@spdordrecht.nl  kunnen huurders contact opnemen met de huurrechtdeskundigen van de SP.

Lees verder
3 mei 2013

SP Dordrecht actief op straat

Hoewel de afgelopen weken het lenteweer nog niet echt wilde vlotten, is de SP afdeling Dordrecht, toch al weer met regelmatig op straat te vinden. Met een toenemend aantal enthousiaste leden is er op  zaterdag 23 maart geflyerd nabij Winkelcentrum Sterrenburg en op zaterdag 30 maart in het Centrum. Veel mensen namen met belangstelling folders over de zorg, de huisvesting en de sociale werkvoorziening in ontvangst. Vaak was er herkenning van de onderwerpen en de verkeerde wijze waarop dit nu wordt aangepakt. Voor ouderen was er de SP Ouderenkrant. 

Lees verder
19 februari 2013

Aktie kinderschoen en SMS kinderfonds

Op 27 november 2012 stonden wij met kinderschoentjes op de trappen van het stadskantoor om het op te nemen voor de 2600 kinderen in Dordrecht die opgroeien in armoede.

Lees verder

Pagina's

U bent hier