h

Blog Ronald Portier

14 november 2016

Hoe serieus nemen we het opkomen voor de minima?

Als SP hebben we de ruim twee jaar dat we nu in de gemeenteraad van Dordrecht zitten meerdere voorstellen gedaan om de positie van lager betaalden en mensen met een uitkering te verbeteren. Hierbij vonden we helaas niet altijd steun van andere partijen. Ook niet van partijen die zichzelf als "links" of "progressief" of "sociaal" beschouwen.

Lees verder
8 november 2016

En hier onze moties

Amendement geen extra geld voor organisatie:

Lees verder
8 november 2016

Woordvoering 2e termijn

Ik wil mijn 2e termijn beginnen met het feliciteren van de heer van Verk (PvdA) met zijn nieuwe positie als woordvoorder van het college. De heer Sleeking voelde geen behoefte meer om in te gaan op ons amendement over de 125.000 extra voor de organisatie, omdat de heer van Verk op dat gebied al alles had gezegd.

Lees verder
20 juni 2016

Afbraak subsidies: een klap in het gezicht van de Dordtse bevolking!

Talloze Dordtenaren zetten zich in voor hun medemens en de samenleving. Vrijwilligers bij scouting-verenigingen, speeltuinen, Dordt in Stoom, sportorganisaties, culturele verenigingen, activiteiten voor gehandicapten. Week in, week uit, jaar in jaar uit worden avonden, voorstellingen, vakantiekampen en evenementen georganiseerd.

Lees verder
19 januari 2016

Sportraad nieuwe stijl: nodeloze en krachteloze papiermolen

Vandaag vergaderde de commissie Sociaal van de gemeenteraad o.a. over de instelling van een nieuwe Sportraad. Dit zou een door het gemeentebestuur te benoemen  "onafhankelijk" adviesorgaan moeten worden. Als SP zien wij het nut er niet van in. Hieronder onze woordvoering.

Lees verder

U bent hier