h

Blog Ronald Portier

9 maart 2021

Verantwoording fractie-vergoeding over 2020

De gemeente stelt jaarlijks zo’n € 135.000 beschikbaar aan de raadsfracties, naast de vergoeding die de raads- en commissieleden krijgen, voor activiteiten van de fracties. De verdeling vindt plaats op basis van het aantal raadszetels.

Lees verder
14 februari 2018

Vier jaar college, vier jaar aantasting van groen, vier jaar helpen rijken en projectontwikkelaars

Dinsdag 13 maart debatteerde de raad uitvoerig over de resultaten van vier jaar coalitie van VVD, BVD, CDA en CU/SGP. Ik noem hier bewust als eerste de VVD, omdat hun liberale ideologie het hele college beleid doortrok. Vooral werken voor de rijken en de grote ondernemers, de mensen in de stad, of de natuur op het tweede plan.

Lees verder
19 december 2017

SP tegen misbruik dieren op de kerstmarkt als attractie

Afgelopen kerstmarkt was er weer sprake van dieren die naar de kerstmarkt gesleept werden om als atrractie te dienen. O.a. een dromedaris en een lama. In lijn met wat ook de Dierenbescherming zegt, en ook in navolging van de Partij voor de Dieren, vinden we als SP dat geen goede zaak. Het transport naar en later weer van de kerstmarkt zorgt voor veel stress. Nog afgezien van het feit dat die dieren een paar dagen lang tussen kerstmuziek van vroeg tot laat staan en ruim 300.000 mensen aan zich voorbij zien trekken.

Lees verder
28 juni 2017

Woordvoering tegen bebouwen Oude Beerpolder voor Kil IV

Voorzitter, we staan voor een belangrijk vraagstuk vandaag. Ons gemeentebestuur roept burgers op om de tegels in hun tuin te vervangen door groen. Als duizend gezinnen hier gehoor aan geven, en ieders 10 meter tegels verwijderen, wordt onze gemeente 1 hele hectare groener.

Lees verder
16 april 2017

Vragen BVD en SP over aanbouw visafslaghuisje

Beter Voor Dordt heeft samen met de Socialistische Partij op 11 april 2017 vragen gesteld aan het college over de geplande aanbouw van het
visafslaghuisje op de Vismarkt.

Lees verder
5 april 2017

Een discussie over gebouwen in handen gemeente - gemeenteraad 10 mei 2016

Op dit moment doet het idee de ronde om van het moumentale pand de Berckepoort een cultuur en debatcentrum te maken. Als SP staan we natuurlijk achter de mogelijkheid om dit te onderzoeken. Sterker nog, al een half jaar geleden drongen we erop aan om de gebouwen in gemeentebezit niet meer als last te zien, maar goed te gaan benutten. Bij de discussie over gemeentelijk vastgoed dienden we twee voorstellen (amendementen) in: 1. Om panden die geschikt gemaakt kunnen worden voor bewoning zo snel mogelijk bewoonbaar te maken en te verhuren aan jongeren en andere bijzondere huishoudens, 2. Om te kijken naar alle mogelijkheden van gemeentelijke gebouwen, ook voor cultuur en andere initiatieven. Helaas stonden we alleen. Alle andere partijen zien het gemeentelijk bezit alleen als last waar we zo snel mogelijk van af moeten, en weigeren na te denken over creatief gebruik in het belang van de stad en de bewoners.

Lees verder
18 januari 2017

Economic Board Drechtsteden: ondemocratische geldverspilling!

Als SP fractie hebben we niet deelgenomen aan het deel van de Drechtraad dat over de 'Economic Board' ging - de zogeheten "Carrousel Integraal".

Lees verder
14 november 2016

Hoe serieus nemen we het opkomen voor de minima?

Als SP hebben we de ruim twee jaar dat we nu in de gemeenteraad van Dordrecht zitten meerdere voorstellen gedaan om de positie van lager betaalden en mensen met een uitkering te verbeteren. Hierbij vonden we helaas niet altijd steun van andere partijen. Ook niet van partijen die zichzelf als "links" of "progressief" of "sociaal" beschouwen.

Lees verder
8 november 2016

En hier onze moties

Amendement geen extra geld voor organisatie:

Lees verder

Pagina's

U bent hier