h

Nieuws uit 2019

19 december 2019

De gemeenteraad is er niet voor één sportclub

Foto: Jack 't Lam / Eigen foto

Waar in de gemeenteraad nog wel eens ruw omgesprongen kan worden met de sportverenigingen in Dordrecht is er één vereniging die altijd op de warme en onvoorwaardelijke steun van BVD en CDA kan rekenen. Om heel precies te zijn is het niet de club Oranje Wit, maar met name de mensen die met de auto zaterdag naar die club gaan en met een grote groep pal naast de ingang willen parkeren, die deze partijen met veel gemeenschapsgeld tegemoet willen komen.

Lees verder
19 december 2019

Toespraak Renate bij afscheid gemeenteraad

Foto: SP / FB Renate Dudok

Dinsdag 17 december nam Renate in de raadszaal van het Stadhuis afscheid als gemeenteraadslid. Hieronder haar bewogen toespraak.

Lees verder
5 december 2019

Afscheid van Renate De.Feo-Dudok als raadslid

Foto: Jan Brongers / Eigen foto

Renate heeft zich de afgelopen jaren enorm ingezet als raadslid voor de bewoners van onze stad. Haar gezondheid dwingt haar helaas om nu een stap terug te doen.

Lees verder
30 oktober 2019

Van wie is de stad?

Foto: Vrije Tuinder / Vrije Tuinder

Op dinsdag 29 oktober stond de gemeenteraad van Dordrecht voor een simpele keuze: respecteren we een volkstuinvereniging van gewone Dordtenaren, die al tientallen jaren een stukje groen onderhouden? Of bulldozeren we de volkstuinen aan de kant, ten behoeve van de bouw van 20 dure villa's, waarmee het bestuur hoopt millionairs te lokken die misschien in Dordrecht willen wonen?

Lees verder
3 oktober 2019

Drechtraad handhaaft bezuinigingen op Sociale Dienst Drechtsteden

Een lang debat in de Drechtraad leverde dinsdag 1 oktober niets op. De concrete maatregelen die voorgesteld werden gingen van tafel, maar de taakstelling tot het bezuinigen van 3,6 miljoen op het sociaal domein bleef staan. Op een later moment komt dit terug vanuit het drechtstedenbestuur om dit opnieuw binnen de drechtraad te bespreken. 

Lees verder
30 september 2019

SP Solidair met acties Chemours!

Foto: Jan Brongers / Eigen foto

Vandaag, maandag 30 september, hebben de vakbondsleden bij Chemours besloten de stakingsacties voor een goede CAO door te zetten. De arbeiders van Chemours strijden voor hogere lonen, met een bodem van 150 euro in de maand erbij, voor korter werken voor ouderen en voor afschaffing van de discriminerende jeugdloonschalen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier